Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

SOK pirmo reizi piešķir patronāžu sporta pasākumam Latvijā

Jānis Pārums

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atsaukusies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) aicinājumam un pirmo reizi uzņēmusies patronāžu par tautas sporta pasākumu Latvijā - Ģimeņu sporta festivālu, kuru organizē Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA).

Katru gadu tikai trīs pasākumiem vienā kontinentā tiek piešķirta SOK patronāža. Tie ir sporta pasākumi, kas balstīti uz Olimpiskās hartas principiem un pieejami visām sabiedrības grupām. Viens un tas pats pasākums var saņemt SOK patronāžu tikai vienu reizi.

Atbalstot projektu, SOK prezidents Žaks Roge norāda, ka: "Caur "Sports Visiem" kustību SOK atbalsta centienus, kas vērsti uz Olimpisko ideālu sasniegšanu tajā nozīmē, ka sports kā cilvēktiesības attiecas uz visiem indivīdiem, neatkarīgi no to rases, sociālā stāvokļa un dzimuma. Šī kustība rosina sporta aktivitātes, kuras var praktizēt abu dzimumu cilvēki jebkurā vecumā, kā arī atšķirīgos sociālajos un ekonomiskajos apstākļos.

Tie, kuri piedalīsies Latvijas Ģimeņu sporta festivālos, kas iezīmēsies kā daudzveidīgas aktivitātes dažādās vietās visā valstī, iegūs daudz. Papildus labi zināmajiem veselības un fiziskās labsajūtas aspektiem, dalībnieki varēs izbaudīt savstarpējas sapratnes, draudzības un zināšanu apguves gaisotni, kas palīdzēs labāk izprast arī Olimpiskās vērtības, tādas kā cieņa, godīga spēle un izcilība. Esmu pārliecināts, ka šajos pasākumos ikvienam dalībniekam būs iespēja gūt jaunu pieredzi un atziņas, ko atcerēties un izmantot savā dzīvē."

SOK patronāžas projekts "Latvijas Ģimeņu sporta festivāls" risināsies no 2011.gada 14.maija līdz 17.decembrim. SOK segs Ģimeņu sporta festivāla izdevumus 10 000 ASV dolāru apmērā.

Sestdien, 14. maijā, Rēzeknē notiks Ģimeņu sporta festivāla pirmais pasākums, kurā aicināta piedalīties ikviena ģimene, lai pavadītu dienu, aktīvi atpūšoties un kopīgi piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs, spēlēs un stafetēs. Festivāls notiks Valsts Robežsardzes koledžā un dalība tajā ir bezmaksas.

Festivāla laikā ikviens - gan liels, gan mazs - varēs piedalīties dažādās aizraujošās aktivitātēs, spēlēs un stafetēs ar skriešanas, lekšanas, mešanas un citiem uzdevumiem. Aktivitātes notiks gan iekštelpās, gan brīvā dabā.

Sacensībās var piedalīties ģimenes, kurās ir vismaz viens pieaugušais un vismaz viens 6 - 12 gadus vecs bērns, taču darīt būs ko arī jaunākiem festivāla dalībniekiem, tādēļ aicināts ikviens. Līdzi nepieciešams sporta tērps un vēlme aktīvi atpūsties. Plānotas aktivitātes arī baseinā, tādēļ var ņemt līdzi arī peldtērpu.

LTSA Ģimeņu sporta festivālu organizē sadarbībā ar Rēzeknes domi, lai dotu iespēju ģimenēm kopīgi piedalīties fiziskajās aktivitātēs un mudinātu ģimenes iesaistīties veselību veicinošos pasākumos.

Programma:
11:00 - 12:00 Pieteikšanās uz vietas un reģistrācija
12:00 Atklāšana, sacensības, spēles un stafetes visai ģimenei - gan iekštelpās, gan brīvā dabā!
15:30 Apbalvošana

Latvijas Ģimeņu sporta festivāla norises vietas un laiki:
• 14.maijs – Rēzekne, Valsts Robežsardzes koledža
• 3.septembris – Talsi, Talsu sporta halle
• 8.oktobris – Rīga, Vakarbuļļi
• 17.decembris – Rīga, Olimpiskais sporta centrs

Informāciju sagatavoja:
LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe – Vīksne