Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"The Masters" vadībā pēc pirmās dienas Kempbels

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"The Masters" vadībā pēc pirmās dienas Kempbels
Čads Kempbels
Foto: AFP

Noslēgusies pirmā ''The Masters'' turnīra sacensību diena. Pēc tās vadībā atrodas amerikānis Čads Kempels, no kura par vienu sitienu atpaliek viņa tautieši Džims Fjuriks un Hanters Meihans.

Augustā, ASV Džordžijas štatā, startējis gada pirmais major turnīrs ''The Masters". Pārējie trīs notiks jūnijā, jūlijā un augustā. Turnīrs tiek izspēlēts pēc tradicionālā stroke principa 72 bedrītes – uzvar tas, kurš visas 72 bedrītes veic ar mazāko sitienu skaitu. Ņemot vērā turnīra nozīmi, tajā startā ne vien visi labākie aktīvie golferi, bet arī daži veterāni, piemēram, austrālietis Gregs Normans, vācietis Bernhards Langers un amerikānis Larijs Maizs, kurš pēc pirmās sacensību dienas ieņem dalītu 4.vietu. Pērn ''The Masters'' triumfēja Dienvidāfrikas pārstāvis Trevors Imelamans, bet visvairāk – sešas uzvaras šajā turnīrā ir leģendārajam amerikānim Džekam Niklosam, pa četrām uzvarām ir pašreizējam golfa ranga līderim amerikānim Taigeram Vudsam un vēl vienai leģendai – amerikānim Arnoldam Pālmeram.

Sacensību pirmā dienā bija golfam ļoti labvēlīgi laika apstākļi, kas pozitīvi ietekmēja sportistu sasniegtos rezultātus. Tiesa, bija arī nepatīkami izņēmumi. Fantastisks sacensību sākums padevās amerikānim Čadam Kempbelam, kurš pirmās piecas bedrītes veica ar birdie, kas šajā turnīrā līdz šim vēl nevienam golferim nebija izdevies. Gandrīz tikpat veiksmīga sērija (četri pēc kārtas) viņam izdevās no 12 līdz 15 bedrītei. Un, ja vien viņš nebūtu pieļāvis bogey divās pēdējās bedrītēs, viņa pārsvars pēc pirmās dienas būtu lielāks.

Dalītā otrā vietā vēl divi ASV pārstāvji – Džims Fjuriks un Hanters Meihans, kuri no Kempbela atpaliek par vienu sitienu. Pērnā gada uzvarētājs Imelmans pirmajā dienā iespēja -1, un viņam dalīta 28.vieta. Pēdējo divu major turnīru uzvarētājam īram Podregam Haringtonam pirmajā dienā neslikts rezultāts: -3. Pasaules ranga līderim Taigeram Vudsam -2 un dalīta 20.vieta. Sliktāk veicās citiem favorītiem. Amerikānis Fils Mikelsons pirmo dienu pabeidza ar +1, un no līdera atpaliek astoņus sitienus, spānim Serhio Garsijam tāds pats rezultāts.

"The Masters" līderi pēc pirmās dienas

VietaGolferisValsts+/-
1.Čads KempbelsASV-7
2.-3.Džims FjuriksASV-6
2.-3.Hanters MeihansASV-6
4.-5.Šingo KatajamaJapāna-5
4.-5.Larijs MaizsASV-5

Pēdējie desmit "The Masters" uzvarētāji

GadsGolferisValsts
2008.Trevors ImelmansDĀR
2007.Zaks DžonsonsASV
2006.Fils MikelsonsASV
2005.Taigers VudssASV
2004.Fils MikelsonsASV
2003.Maiks VīrsKanāda
2002.Taigers VudssASV
2001.Taigers VudssASV
2000.Vīdžejs SingsFidži
1999.Hose Marija OlazabalsSpānija

Izmantotie resursi:
masters.org

     [+] [-]

, 2009-04-10 10:29, pirms 16 gadiem
nu Tigeram pirmais rounds nekad nav gaajis pie sirds, jo visos ieprieksheejos The Masters vinsh pirmo roundu nebija pabeidzis under par bet spele shis labi, tikai bik nepaveicaas paaris vietaas