Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Viduslaiku lokšaušanas turnīrs

Andrejs Siliņš

Viduslaiku lokšaušanas turnīrs
Foto: Guna Vimba

Loka šaušanas klubi „Amazones” (Latvija) un Mägilased (Igaunija) ielūdz visus sestdien, 12. aprīlī, uz Turaidu, kur pils teritorijā norisināsies lokšaušanas sacensības „Trīs piļu kauss”.

Pirmo reizi šīs sacensības norisinājās Lietuvā, Trāķos. Sākotnēji bija plānots šīs sacensības rīkot trīs Baltijas valstīs – katru posmu savā valstī, taču līdz šim neviens neuzņēmās rīkot Latvijas posmu. Taču beidzot tas ir noticis - „Trīs piļu kausa” pirmais posms notiks Latvijā, Turaidā, otrais posms notiks Igaunijā, Rakverē un trešais posms notiks Lietuvā – Trāķos.

Turnīrā būs iespēja startēt trīs loku klasēs - tradicionālā, olimpiskā un kompaktloka. Dalībniekiem būs jāšauj 3D mērķos (telpiskas dzīvnieku figūras, kas pietuvinātas dzīvnieku dabiskajam izmēram un pagatavotas pēc īpašas tehnoloģijas no poraina, gumijota materiāla). Uz vienu zvēru atļauti maksimums trīs šāvieni - ja neizdodas trāpīt ne ar vienu no trīs bultām, tad ir nulle punktu. Pils teritorijā būs izvietotas 14 dažādu zvēru figūras. Attālums no šaušanas atzīmes līdz zvēram nebūs zināms – tas šāvējam jāmēģina uzminēt pašam.

Dalībnieki dosies trasē sadalīti pa grupām – katra grupa sāks ar citu mērķi, tad pārvietosies pie nākamā – un tā līdz atgriezīsies pie mērķa, ar kuru sāka, pabeidzot pirmo apli. Kopā katram dalībniekam jāveic divi apļi. Labākie dalībnieki divu apļu summā sacentīsies par galveno balvu mazajā Grand Prix (olimpiskā un kompaktloka klasē) un lielajā Gand Pix (tradicionālā loka klasē).

Sacensību dalībnieki ieradīsies viduslaiku tērpos, kas piešķirs pasākumam papildus burvību, jo dalībnieku mērķis nav uzvarēt, bet gan piedalīties - sanākt visiem kopā un labi pavadīt laiku brīvā dabā. Arī apmeklētājiem būs iespēja iemēģināt roku lokšaušanā.

Sacensību programma:
10.00 – 11.30 Dalībnieku reģistrācija
10.30 – 11.30 Iesildīšanās
11.40 Atklāšanas ceremonija
12.00 1. apļa starts
13.45 – 14.30 Pusdienas
14.30 2. apļa starts
16.45 Mazais Grand Prix
17.00 Grand Prix
18.00 Apbalvošanas ceremonija

Informāciju sagatavoja
SK „Amazones” biedre Laura Insberga
sadarbībā ar
Latvijas Loka Šaušanas Federācijas
preses sekretāri Agati Zālīti