Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Igaunijā sambistiem divi zelti un bronza

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Igaunijā sambistiem divi zelti un bronza
Foto: Vladislavs Černavskis

Aizvadītās nedēļas nogalē Igaunijā notika otrais Igaunijas starptautiskais Austrumcīņu festivāls, kurā kaujas sambo disciplīnā piedalījās arī Latvijas pārstāvji – Andris Heibergs un brāļi Vladislavs un Artūrs Černavski, izcīnot divus zeltus un vienu bronzu.

Vieglākais no Latvijas komandas dalībniekiem Artūrs Černavskis, kuram šīs bija pirmās sacensības kaujas sambo, startēja svara kategorijā līdz 74 kg. Lai arī Artūrs ir debitants šajā disciplīnā, tas viņam nebija šķērslis, lai aiz sevis atstātu sportistus ar daudz lielāku pieredzes bagāžu un kāptu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Savukārt Andris Heibergs (Viņam arī šī bija pirmās sacensības kaujas sambo) un pieredzes bagātais Vladislavs Černavsksis, kuri startēja svara kategorijā līdz 90 kg, pierādīja, ka ir augstas klases sportisti, ieņemot attiecīgi trešo un pirmo vietu.

„Šie puišu sasniegumi priekš manis ir dubultuzvara, jo abi jaunie sportisti ir mani audzēkņi,” prieku par Artūra un Andra sasniegumiem neslēpa to treneris un šā čempionāta zelta medaļas ieguvējs Vladislavs Černavskis.