Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zviedrijā bronza otro gadu pēc kārtas

Zviedrijā bronza otro gadu pēc kārtas
Hans Ostermans
Foto: www.incukalnaghk.times.lv

Šovakar Zviedrijas pilsētā Gēteburgā noslēgušās prestižākās galda hokeja sacensības „Swedish masters”. Turnīrs pulcēja vairāk nekā 200 dalībnieku no 14 valstīm.

Viņu vidū bija arī 9 Latvijas galda hokejisti – Edgars Caics, Atis Sīlis, Raivis Pukinskis, Jānis Kalnēvics, Artūrs Verčins, Ivars Viļķens, Kārlis Balodis, Jānis Ķirsis un Ilgvars Pavlovskis.

Vakar, 9. februārī, tika aizvadītas priekšsacīkstes. No sākuma kvalifikācijas grupās tika aizvadītas cīņas par vietām labāko 90 spēlētāju skaitā. No latviešiem vienīgi mūsu veterānu izlases dalībnieks Ilgvars Pavlovskis nepārvarēja šo kārtu, savukārt pārējie stabili izpildīja šo uzdevumu. Turpinājumā notika cīņas pusfinālgrupās, kurās tika sadalītas ceļazīmes uz finālgrupām, kuras notika šodien. Diemžēl šis uzdevums pa spēkam bija tikai četriem mūsējiem – Latvijas līderiem Caicam, Sīlim un Pukinskim, kā arī nedaudz par pārsteigumu arī Artūram Verčinam. Taču arī pārējiem daudz netrūka - Jānis Kalnēvics palika pirmais aiz svītras, tuvu bija arī Ivars Viļķens.

Finālgrupās, kas notika šodien, spēlētāji pēc pasaules reitinga tika sadalīti divās grupās un, interesanti, ka visi četri latvieši tika vienā grupā. Izspēlējot spēles katram ar katru, katras grupas 8 labākie spēlētāji iekļuva play-off kārtā jeb 1/8 finālā. Abi mūsu līderi – Caics un Sīlis. Savu spēli bija pazaudējis Pukinskis, savukārt Verčina iekļūšana labāko 40 spēlētāju skaitā jau vien ir uzskatāms par sasniegumu.

1/8 finālā Sīlim pretī stājās viens no labākajiem zviedriem Stefans Edvals, savukārt Caicam – čehu elites spēlētājs Jans Driaks. Sīlim šoreiz uzdevums bija par grūtu, nācās atzīt pieredzējušā spēlētāja pārākumu ar 0:4 sērijā. Pilnīgi pretēji veicās Edgaram Caicam, jo viņš savu pretinieku burtiski sagrāva – 4:0 sērijā.

Pārliecinoši Caics turpināja spēlēt arī 1/4 finālā, kur viņa pretinieks bija soms Ahti Lampi. Šim spēlētājam Caics zaudēja pagājušogad pasaules tūres posmā Čehijā, tāpēc šoreiz bija lieliska izdevība revanšēties, ko arī viņš izdarīja ar uzviju – 4:1 sērijā.

Pusfinālā Edgaram Caicam jau pretī stājās nedaudz cietāks rieksts – Pasaules čempions Roni Nutunens, arī no Somijas. Cīņas starp šiem abiem spēlētājiem vienmēr ir bijušas interesantas, un arī šoreiz ar lielu nepacietību tika gaidīts šis duelis. Diemžēl pretinieks arī šoreiz bija spēcīgāks par mūsējo, kā rezultātā nācās samierināties vien ar bronzas medaļu. Taču tas ir vērā ņemams sasniegums, jo arī pagājušogad Caics ieguva bronzu, no kā var secināt, ka Caics pieder pasaules elitei.

Finālā tikās 2007. gada Pasaules čempions Roni Nutunens un 2005. gada Pasaules čempions Hans Ostermans no Zviedrijas. Par favorītu tika uzskatīts soms, taču pirmo reizi pēc gandrīz divu gadu gaidīšanas Roni tika pārspēts. Pēdējo reizi Roni Nutunens nebija uzvarējis 2006. gada martā Maskavā. Pēc tam viņš pārliecinoši uzvarēja visus turnīrus.

Interesanti, ka šajā turnīrā piedalījās arī 1993. gada Pasaules čempions Anders Ekestubbe no Zviedrijas. Nepiedaloties nevienā oficiālajā turnīrā gandrīz 12 gadus, viņš tomēr spēja iekļūt labāko 16 spēlētāju skaitā. Tas vēlreiz pierāda, ka šajā sporta veidā vecumam nav lielas nozīmes – to var spēlēt gan jauns, gan vecs.

Rezultāti - šeit

„Swedish Masters”:

Vieta
1. Hans Ostermans
2. Roni Nutunens
3. Edgars Caics
3. Aleksejs Zaharovs
5. Stefans Edvalls
(...)
12. Atis Sīlis
34. Raivis Pukinskis
35. Artūrs Verčins
41. Jānis Kalnēvics
46. Ivars Viļķens
55. Kārlis Balodis
64. Jānis Ķirsis
103. Ilgvars Pavlovskis
Slēpts komentārs: Rich

  +2 [+] [-]

, 2008-02-10 23:43, pirms 16 gadiem
WoW..Iespaidiigi..Malacis dzeks..Divus gadus no vietas...Vienoziimiigi vins ir pieskaitaams pie pasaules elites veciem....

  +1 [+] [-]

, 2008-02-11 00:00, pirms 16 gadiem
Būtu interesanti redzēt kādu video - kā īsti izskatās "profesionāls" galda hokejs?

  +3 [+] [-]

, 2008-02-11 00:58, pirms 16 gadiem
kasiic, iečeko kā trenējas pasaules labākais džeks
youtube.com: YouTube - Training table hockey

p.s. Mūsu Caics un Sīlis tehnikas ziņā ir praktiski tādi paši

  +1 [+] [-]

, 2008-02-11 12:04, pirms 16 gadiem
Šiten īsta cīņa starp īstiem profiņiem - Caics pret Ostermanu septembrī Olso open finālā: youtube.com: YouTube - Hans Österman vs Edgars Caics game 5...

A no šitā somu džeka var pamācīties trikus: youtube.com: YouTube - Tonza79's Channel