Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas badmintona izlase Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāk ar zaudējumu Portugālei

Agris Suveizda

Portugālē no 9. līdz 12.decembrim notiekošo Eiropas jaukto komandu čempionāta kvalifikācijas grupas turnīru Latvijas izlase iesāka ar zaudējumu 0:5 pret Portugāles izlasi, informējusi Latvijas Badmintona federācija. Latvijas badmintona izlases spēlējošais treneris Andis Bērziņš atzīst, ka pirmajā spēlē Latvijas spēlētāji neparādīja labāko sniegumu, vienlaicīgi paužot pārliecību, ka ar katru nākamo spēli Latvijas spēlētāju sniegums uzlabosies.

“Negribas taisnoties, bet, analizējot pirmo spēli, jāņem vērā arī komandas spēlētāju nogurums pēc 24 stundu garā ceļa. Mēs izbraucām no Latvijas pirmdienas vēlā vakarā, lai plkst. 4:00 būtu Tallinas lidostā. Daži paspēja pagulēt mašīnā uz Tallinu, daži - lidojot uz Frankfurti. Citos apstākļos mēs būtu veselīgi paēduši un atpūtušies Frankfurtē, taču jaunajos Covid-19 apstākļos arī tas izpalika. Pie normāla ēdiena mēs otrdienas laikā tā arī netikām,” stāsta Andis Bērziņš.

“Jāņem vērā arī tas, ka šobrīd uzskatāmi ir redzams spēļu pieredzes trūkums. Citās valstīs elites spēlētāji turpina spēlēt savās komandas virslīgas turnīros, savukārt Latvijā mums pēdējās sacensības bija septembrī,” komentē Andis Bērziņš. Eiropas jaukto komandu čempionāta kvalifikācijas grupu turnīri no 9. līdz 12.decembrim vienlaicīgi notiek četrās valstīs – Portugālē, Austrijā, Beļģijā un Anglijā. Latvijas komanda tika ielozēta Portugāles apakšgrupā, kopā ar Ukrainu, Skotiju un Spāniju.

Apakšgrupu uzvarētāji izcīnīs iespēju piedalīties Eiropas jaukto badmintona komandu čempionātā, kas nākamā gada februārī notiks Somijā. Jaukto badmintona komandu valstsvienību spēlē sastāv no piecām spēlēm: vīriešu un sieviešu vienspēles, vīriešu un sieviešu dubultspēles un jauktās dubultspēles. Eiropas čempionāts jauktajām komandām notiek vienu reizi divos gados. Tāpat reizi divos gados notiek arī Eiropas čempionāti vīriešu un sieviešu komandām.

Latvijas izlase uz Portugāli ir devusies minimālajā 4 spēlētāju sastāvā: Andis Bērziņš (Valmiera), Reinis Šefers (Babīte), Jekaterina Romanova (Sigulda) un Liāna Lencēviča (Sigulda). Andis Bērziņš būs arī kā komandas spēlējošais treneris.

Latvijas komandai nākama spēle ir ceturtdien, 10.decembrī plkst. 12:00 pret Ukrainu, bet plkst. 19:00 gaidāma Latvijas un Spānijas spēle. Latvijas komanda turnīru noslēgs piektdien, 11.decembrī plkst. 12:00 ar spēli pret Skotiju.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupas turnīrs notiek Portugāles pilsētā Kaldašā da Rainjā, saskaņā ar vietējo varas iestāžu apstiprināto Covid-19 protokolu. Visu komandu spēlētāji atrodas noslēgti viens no otra, katrai komandai savs transporta līdzeklis, nekādas savstarpējas tiešās saskarsmes ar citu komandu spēlētājiem, organizatoriem un tiesnešiem. Visiem spēlētājiem bija jāveic laboratoriska izmeklēšana Covid-19 infekcijas diagnostikai 72 stundas pirms ierašanās Portugālē, kā arī būs jāveic atkārtots izmeklējums uz vietas Portugālē.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Badmintona federācija