Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

SOK prezidents Roge ievēlēts uz vēl vienu termiņu

Jānis Pārums

SOK prezidents Roge ievēlēts uz vēl vienu termiņu
Žags Roge
Foto: AFP

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge piektdien Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā tika pārvēlēts savā amatā vēl uz četriem gadiem, vēsta ziņu aģentūra AP.

67 gadus vecais beļģis, kurš SOK prezidenta amatā atrodas jau kopš 2001. gada, bija vienīgais kandidāts, tāpēc, lai viņu ievēlētu, pietika vienkārši ar balsu vairākumu. Par Rogi nobalsoja 88 delegāti un tikai viens bija pret.

Uzreiz pēc pārvēlēšanas Roge sacīja: "Jūs man esat devuši lielu godu. Kopā mēs varam sasniegt daudz. Tagad mums jākoncentrējas uz nākotni. Ir daudz lietu, ko darīt."

Roge ir astotais SOK prezidents. Pirmoreiz viņš tika ievēlēts 2001. gadā, kad konkurencē ar vēl trim kandidātiem izrādījās pārāks. Līdz tam 21 gadu SOK prezidenta amatā bija Huans Antonio Samarančs.

Izmantotie resursi:
AP

  -2 [+] [-]

, 2009-10-09 11:51, pirms 15 gadiem
Jak-nepatīk šitais vecis...
Varēja kādu jaunu, kas nāk ar jaunām idejām...