Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei 9.vieta 14. Eiropas čempionātā kombinētajā medību šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas izlasei 9.vieta 14. Eiropas čempionātā kombinētajā medību šaušanā
Latvijas komanda. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Itālijā noslēdzies 14. Eiropas čempionāts kombinētajā medību šaušanā, kurā piedalījās arī Latvijas medību šaušanas sportisti. Latvijas komandai šis bija jau astotais Eiropas čempionāts pēc kārtas.

Kombinētā medību šaušana ir šaušanas sporta veids, kas sastāv no trīs šaušanas disciplīnām – šaušana ar vītņstobra ieroci no dažādām šaušanas pozīcijām pa mērķi 100 metru attālumā, šaušana pa kustīgu mērķi ar vītņstobra ieročiem un šaušana pa lidojošiem mērķiem ar gludstobra ieročiem.

Latviju Eiropas čempionātā kombinētajā medību šaušanā pārstāvēja 7 dalībnieki, kuri trīs dienu laikā sacentās ar 125 labākajiem medību šaušanas sportistiem no 12 valstu nacionālajām izlasēm.

Latvijas izlases sastāvā startēja Mārtiņš Gaņģis, Mārtiņš Turkopulis, Kristaps Didže, Pēteris Sudakovs, Uldis Lapiņš un komandas vadītājs Jānis Zandbergs. Einārs Lapiņš startēja tikai individuālajā ieskaitē.

Individuālajā vērtējumā labākais no Latvijas bija Einārs Lapiņš, kurš kopvērtējumā ieņēma astoto vietu. Otrs labākais no mūsējiem bija Jānis Zandbergs - 18.vieta. Mārtiņam Turkopulim - 31.vieta, Mārtiņam Gaņģim – 55.vieta, Uldim Lapiņam – 66.vieta, Pēterim Sudakovam – 99.vieta, Kristapam Didžem – 102.vieta.

Komandu vērtējumā Latvijai godpilnā devītā vieta. Par Eiropas čempioniem kļuva Somijas medību šaušanas komanda. Otrajā vietā Slovēnija, trešajā – Čehija.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas valdes locekle

     [+] [-]

, 2022-07-09 14:15, pirms 2 gadiem
Cik bukus mūsējie nogāza?