Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Burģis - absolūtais Latvijas čempions

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Burģis - absolūtais Latvijas čempions
Matīss Burģis
Foto: Istvan Polonyi

Latvijas čempionātā galda tenisā, kas nedēļas nogalē notika Liepājā, par absolūto čempionu kļuva grobiņnieks Matīss Burģis, kurš triumfēja vienspēlēs, vīriešu un jauktajās dubultspēlēs.

Vienspēļu turnīrā Vācijas kluba galda tenisists Matīss Burģis finālā ar 4:0 pieveica sešpadsmitkārtējo valsts čempionu Sandiju Vasiļjevu. Vissīvākā cīņa liepājniekam izvērtās pusfinālā, kurā atspēlējoties no 0:2, mājinieks pieveica Vladislavu Agurjanovu, kas kopā ar Reini Burģi (3:4 piekāpās Vasiļjevam) dalīja trešo vietu.

Sievietēm lieliski savas mājas siens izmantoja Inta Ļaudupe, kas finālā ar 4:2 pieveica turnīra galveno favorīti Baibu Bogdasarovu, aiz sevis atstājot Darju Drozdu un Anželu Kurmeļovu.

Vīriešu dubultspēlēs zelta medaļas izcīnīja abi vienspēļu turnīra finālisti Sandijs Vasiļjevs un Matīss Burģis, kuri ar 3:2 sīvā cīņā pieveica Raimondu Lasmani un Rihardu Menci, savukārt sievietēm triumfēja Olga Kartuzova, kas nespēlēja vienspēļu turnīrā, un Baiba Bogdasarova, ar 3:0 pārspējot Intu Ļaudupi un Sanitu Vīlisteri.

Jauktajos pāros labākie bija Matīss Burģis un Baiba Bogdasarova, kas izšķirošajā cīņā ar 3:2 pieveica Raimondu Lasmani un Olgu Kartuzovu. Rezultātā grobiņnieks Matīss Burģis, tāpat kā pērn, izcīnīja trīs zelta medaļas, kļūstot par absolūto čempionu.

Pēc apbalvošanas Matīss neslēpa, ka pirms turnīra apzinājās savu spēku un to, ka uzvarēs, tomēr arī neslēpa gandarījumu par savākto balvu ražu. Grobiņnieks arī pauda gandarījumu par čempionāta organizāciju un to, ka tribīnēs sapulcējās diezgan daudz skatītāju, kas aktīvi atbalstīja turnīra galveno favorītu. Vērtējot Liepājas sportistu startu pašu mājās notikušajā turnīrā, Matīss sacīja: "Liepājniekiem šogad izdevās labs, pat dižs starts. Piemēram, Reinis ceturtdaļfinālā pieveica Rihardu Menci, bet pusfinālā bija pārliecinošā vadībā pret Vasiļjevu, savukārt Inta uzvarēja sieviešu vienspēļu finālā."

Ar pilniem sacensību rezultātiem varat iepazīties Latvijas Galda tenisa federācijas mājas lapā lgtf.lv

Izmantotie resursi:
lgtf.lv
liepajniekiem.lv

     [+] [-]

, 2009-03-09 22:00, pirms 16 gadiem
Brāļi Burģi labākie!

     [+] [-]

, 2009-03-09 22:32, pirms 16 gadiem
Dainis reinholds labaakais....

     [+] [-]

, 2009-03-09 23:00, pirms 16 gadiem
Njā, Dainim daudz netrūka lai izsistu Sandiju jau 1/8finālā. Nepaveicās... Bet tā bija interesants čempis. Bija interesanti paskatīties Kā jau daudzi teica, šo sacensību fināls jau tika izspēlēts pusfinālā starp Matīsu un Agurjanovu. Stabili Agurjanovs izrādīja vislielāko cīņu pret Matīsu no visiem.