Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jānis Preiss centīsies šķērsot Baltijas jūru ar vējdēli

Jānis Preiss centīsies šķērsot Baltijas jūru ar vējdēli
Jānis Preiss
Foto: www.irliepaja.lv

Vairākkārtējais Latvijas, Eiropas un pasaules čempions vindsērfingā Jānis Preiss 9.septembrī plkst.7:00 sāks ceļu no Liepājas ostas, lai ar vējdēli veiktu 180 kilometrus garu posmu Baltijas jūrā un sasniegtu Zviedrijai piederošo Gotlandes salu.

Baltijas jūras šķērsošana ar vējdēli līdz šim nevienam Latvijas burātājam nav izdevusies, un arī pašam Jānim Preisam šis būs jau trešais mēģinājums. "Divas reizes Baltijas jūra nav vēlējusi man piepildīt šo manu sapni, taču tas ir tikai vairojis un nostiprinājis manu apņēmību. Tagad esmu ar lielāku pieredzi. Šoreiz pastiprinātu uzmanību pievērsu prognozētajiem laika apstākļiem, lai mazinātu mērķa sasniegšanas risku,” tā izsakās pats Preiss.

Roberts Ēķis, zīmola "Everest" pārstāvis: "Jāņa neatlaidība, ejot uz savu mērķi, ir cieņas vērta. Tāpēc arī zīmols "Everest" vēlas atbalstīt šīs sporta virsotnes sasniegšanu, kas būs ieguvums Latvijas burāšanas sporta vēsturē.”

Vējš un vispārējie laika apstākļi pietiekoši precīzi prognozējami trīs dienas iepriekš, tāpēc izbraukšanas dienu, vietu un laiku nebija iespējams precizēt ātrāk. Nesenāko no mēģinājumiem Jānis veica 2010.gada augustā, kad izdevās pieveikt 2/3 no kopējās 120 kilometru distances. Toreiz, vējam pastiprinoties līdz 25 m/s un viļņiem sasniedzot 5 metru augstumu, laika apstākļi kļuva bīstami dzīvībai un kļuva nepiemēroti atlikušās distances veikšanai.

Informāciju sagatavoja:
Aija Ansone,
SIA "Platforma"

     [+] [-]

, 2013-09-08 18:26, pirms 11 gadiem
Pirms ko rakstām, iepazīstamies ar tēmai atbilstošajiem materiāliem.
"Baltijas jūras šķērsošana ar vējdēli līdz šim nevienam Latvijas burātājam nav izdevusies".
Latvijas sērfotājs Edgars Terjohins ar vējdēli no Rīgas aizburāja līdz ieejai Stokholmas šērās. Tālāk zviedru robežsargi nelaida sērfotāju pavadošo jahtu. Tas laikam ir tālāk nekā no Liepājas līdz Gotlandei, tomēr, ja tas noticis pagājušajā gadsimtā, tad laikam neskaitās.