Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Svētku dienās Rīga aktīvi sportos

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Svētku dienās Rīga aktīvi sportos
Rīgā skrien
Publicitātes foto

Rīgas svētki šogad tematiski virmos teatrālās noskaņās, tāpēc arī sporta aktivitātes notiks brīvā dabā, būs atraktīvas un sniegs vizuālo baudījumu gan vērotājiem, gan dalībniekiem, informē pilsētas sporta departaments.

Sportisko programmas sadaļu atklās Rīgas kausa izcīņas sacensības pludmales volejbolā. 16. augustā no plkst. 18.00 un 17. augustā no plkst. 9.00 svētku apmeklētāji varēs baudīt aizraujošus atpūtas brīžus jaunatklātajā Lucavsalas atpūtas zonā vai piedalīties pludmales volejbola cīņās. Komandu pieteikšanās iespējama līdz 15. augustam pa e-pastu: beachz@inbox.lv.

Sākot ar 17. augustu, Daugavas ūdeņos šūposies jahtu buras, jo divu dienu garumā Daugavas akvatorijā starp Vanšu un Akmens tiltiem spēkiem mērosies 10 augstākā līmeņa Match Race burātāju komandas no Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Krievijas un Latvijas. „Latvijas Match Race čempionāta 2013” sacensību bāzes vieta būs tauvošanās osta Balasta dambī 11.

Tāpat sestdien un svētdien labākie profesionāļi tiks noskaidroti sacensībās „Rīgas kauss burāšanā 2013”, kas notiks Daugavas akvatorijā starp Vanšu tiltu un Rīgas pasažieru ostu. Par sacensību bāzes vietu ir izvēlēta Andrejsala un restorāns Soul & Grill, kur paralēli jahtu startu vērošanai būs izklaidējoši pasākumi visai ģimenei, uz liela ekrāna tiks atspoguļota sacensību informācija.

Arvien populārāks Latvijā kļūst veikbords. Ja kādam ir svešs šis sporta veids, tad Rīgas svētku laikā to varēs iepazīt Daugavas akvatorijā pie Lucavsalas. 17. augustā no plkst. 11.00 notiks šīs sezonas noslēdzošais posms „Riga Wake Open 2013”, kur Latvijas un ārzemju braucēji rādīs aizraujošus trikus uz ūdens.

„Kanāla regate 2013” ir atraktīvas sacensības ar ūdens velosipēdiem, kurās Rīgas Brīvostas kausu izcīna Latvijā populāru uzņēmumu komandas, startējot Rīgas kanālā no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālās operas ēkai. 17. augustā plkst. 12.00 regati atklās jau tradicionāls dalībnieku gājiens no Bastejkalna virsotnes, tam sekos jautrā sacensība ar atraktīvajiem komandu priekšnesumiem. Pasākuma zonā ir paredzētas dažādas aktivitātes līdzjutējiem.

Rīgas svētku laikā laukumā pie Latvijas Nacionālās operas notiks Baltijā vērienīgākais brīvdabas diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs". No 17. augusta plkst. 13.00 līdz 18. augusta plkst. 15.00 par uzvaru sacentīsies Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Arī šogad “Krastu maču” 17. augustā plkst. 13.00 atklās bumbas triekšanas grozā no augšas un trīs punktu metienu konkursi. Šogad par labākā dankera godu “Krastu mačā” ar Kristapu Dārgo sacentīsies Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Šenons Brauns. Diennakts basketbola turnīrs “Krastu mačs” un „Kanāla Regate” Rīgas svētku laikā notiks Rīgas ostas svētku ietvaros.

Rīgas svētku svinēšana sportiskā noskaņojumā par īpašu un neatņemamo tradīciju ir kļuvusi "Triatel xRace" dalībniekiem. Lielais Rīgas piedzīvojums 2013. Jau ceturto gadu pēc kārtas svētku laikā tiek organizētas kā pilsētas orientēšanās sacensības ar velo, laivas, virves, speciālo un nedaudz ekstremālo uzdevumu veikšanu atbilstoši savam spēka līmenim. Sacensības varēs skatīt tiešraidē sacensību centrā, kā arī internetā, izmantojot portālu mansgps.lv. Starts 17. augustā plkst. 11.00 pie Rīgas Kongresu nama, finišs laikā no plkst. 15.00 līdz 20.00. Trase vedīs caur Rīgas centru, Vecpilsētu, Latgales priekšpilsētu, Lucavsalu un Zaķusalu.

Ar mērķi atbalstīt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, kā arī vākt finanšu līdzekļus organizācijas ziedot.lv projektam „Mazajām sirsniņām”, 18. augustā no plkst. 8.30 Mežaparkā norisināsies sporta labdarības pasākums "Nike Riga Run". Reģistrācija: nikerigarun.lv, kā arī visos Nike un Sportland veikalos.

Rīgas svētku noslēguma dienā skatītāji varēs vērot spraigas sacensības un priecāties par airētāju sniegumu pilsētas kanālā pie Latvijas Nacionālās operas airēšanas svētkos "Nāc un airē!", kā arī piedalīties sacensībās braucienā 12-vietīgā drakonu laivā 200 metru distancē. Pieteikties var jebkurš, rakstot uz e-pastu: Klementjevi@inbox.lv. Startus smailītēs un kanoe laivās 18. augustā varēs vērtēt no plkst. 16.00. Tiek plānots, ka pasākumā piedalīsies sportisti, kas pārstāvēja Latviju Olimpiskajās spēlēs Londonā 2012. gadā un Pasaules čempionātā 2011. gadā.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē rigassvetki.lv. Svētkus rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – organizācijām, uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: 1188 uzziņu dienests, mediju grupa „Mix Media Group” un izdevniecība „Rīgas Viļņi”.

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajos informatīvajos centros un sociālajos tīklos: twitter.com/rigassvetki, facebook.com/RigasSvetki, draugiem.lv/RigasSvetki.

Svētku dienās 17. un 18. augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv

     [+] [-]

, 2013-08-09 18:47, pirms 11 gadiem
Esu pirmais