Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Puķīte paliek pirmajā kārtā

Puķīte paliek pirmajā kārtā
Evija Puķīte
foto: judo-lido.lv

Belgradā, Serbijā notiekošās Universiādes ietvaros turpinās sacensības džudo. No Latvijas pārstāvjiem otrajā sacensību dienā uz starta izgāja Evita Puķīte svara kategorijā līdz 70 kilogramiem. Diemžēl pirmā cīņa Latvijas cīkstonei kļuva arī par pēdējo šajās sacensībās.

Pirmajā kārtā Puķītei uz tatami pretī stājās francūziete Maija Tuajēra. Šajā cīņā tīru uzvaru ar ippon guva Francijas džudiste. Neraugoties uz zaudējumu, Puķīte vēl saglabāja izredzes turpināt cīņu gandarījuma turnīrā, ja pretiniecei izdotos aizkļūt līdz turnīra pusfinālam. Tomēr tas nenotika - izšķirošajā cīņā par vietu pusfinālā Tuajēra piekāpās Korejas džudo cīkstonei Je Sulai Hvanai. Līdz ar to Puķītei dalība Universiādē beigusies.

Rīt džudo sacensībās uz starta no Latvijas pārstāvjiem izies Maksims Morozovs, kurš uzsāks cīņas svara kategorijā līdz 66 kilogramiem. Pirmais Morozova pretinieks būs Bulgārijas džudists Martins Ivanovs.

Izmantotie resursi:
universiade-belgrade2009.org