Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārstāvis ticis pusfinālā Eiropas čempionātā lēcienos uz batuta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

27. Eiropas čempionātā lēcienos uz batuta, kas norisinājās Krievijas kūrorta pilsētā Sočos, piedalījās arī Latvijas pārstāvis Iļja Fjodorovs, kurš pieaugušo konkurencē 46 dalībnieku vidū iekļuva pusfinālā un izcīnīja 16.vietu.

Kopumā Eiropas čempionātā lēcienos uz batuta visās disciplīnās abiem dzimumiem sacentās 365 sportisti no 22 valstīm, kuru vidū bija arī Latvija, jo uz 2014.gada Ziemas Olimpisko spēļu mājvietu Sočiem mūsu valsti pārstāvēt bija devušies Iļja Fjodorovs un Darja Ovčaruka. Diemžēl traumas dēļ Darjai starts izpalika, tādējādi Iļjam esot vienīgajam mūsu dalībniekam.

2003.gadā dzimušais Fjodorovs, kurš pagājušā gadā bija vēl juniors, pirmajā gadā pieaugušo konkurencē bija viens no pašiem jaunākajiem dalībniekiem. Taču tas netraucēja Iļjam pārvarēt pirmo kārtu un ar 22.rezultātu iekļūt pusfinālā, kur tika 24 labākie. Pusfinālā Fjodorovs nostartēja vēl labāk un spēja apsteigt astoņus konkurentus, pakāpjoties līdz 16.vietai, tikai par 0,15 punktiem piekāpjoties 15.vietu ieguvušajam turkam. Dubultuzvaru izcīnīja baltkrievi, bet trijnieku noslēdza mājinieks.