Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Parakstīs līgumu par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes organizēšanu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Parakstīs līgumu par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes organizēšanu
Vidzemes Olimpiskais centrs
Foto: valmiera.lv

13.novembrī Vidzemes Olimpiskajā centrā (Rīgas iela 91), Valmierā, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs parakstīs sadarbības līgumu par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes organizēšanu Valmierā un Cēsīs no 2015.gada 3. līdz 5.jūlijam.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus olimpiskajos sporta veidos. Vienlaikus sportisti sacenšas par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē. Ņemot vērā olimpiādes vērienu un prasības, ka vismaz 65% no programmā iekļautajiem sporta veidiem jānotiek pašvaldības teritorijā vai to pašvaldību teritorijā, kas robežojas ar olimpiādes rīkotājām, Valmieras pilsētas un Cēsu novada pašvaldība vienojās kopīgai olimpiādes organizēšanai.

Valmierā, Cēsīs un pilsētās blakus esošajās pašvaldībās notiks 83% no olimpiādes programmā iekļautajiem sporta veidiem. Valmierā norisināsies šādi sporta veidi: badmintons, bokss, futbols, golfs, handbols, jātnieku sports, peldēšana, regbijs, BMX, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, mākslas vingrošana un volejbols. Savukārt Cēsīs – basketbols, cīņa, džudo, galda teniss, loka šaušana, paukošana, MTB un šosejas riteņbraukšana, taekvondo un teniss.

2013.gadā Latvijas jaunatnes vasaras olimpiāde norisinājās Ventspilī, 2011.gadā – Jūrmalā, bet Valmiera olimpiādes dalībniekus uzņēma 2009.gadā. Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek vienu reizi divos gados.

Izmantotie resursi:
www.valmiera.lv