Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Stensons vadībā ''HSBC Champions'' turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stensons vadībā ''HSBC Champions'' turnīrā
Henriks Stensons
Foto: SCANPIX SWEDEN

Šanhajā, Šešanas golfa klubā, ceturto reizi startējis prestižais ''HSBC Champions'' turnīrs, kurā piedalās pasaules labākie golferi no Eiropas, Amerikas, Āzijas un Austrālijas kontinentiem. Pēc pirmās sacensību dienas vadībā atrodas zviedrs Henriks Stensons.

Par turnīru

Uz ''HSBC Champions'' turnīru tiek aicināti tie golferi, kas pasaules golfa rangā ieņem vietu pirmajā piecdesmitniekā. Papildus tam uzaicinājumu uz Šanhaju saņem Eiropas ''Order Of Merit'' (Eiropas labāk pelnošo golferu saraksts) labākie 20 golferi. Tāpat uz turnīru tiek visi golferi, kas aizvadītā gada laikā spējuši uzvarēt kādā no turnīriem. Bez tam, turnīrā startē astoņi Ķīnas golferi amatieri un profesionāļi, kurus izvēlas turnīra organizatori, neskatoties uz to vai viņi ir spējuši izpildīt kvalifikācijas normatīvus vai ne.

Pēc pirmās dienas vadībā Henriks Stensons

Vakar tika aizvadīta sacensību pirmā diena, kura miglas un lietus apstākļos visveiksmīgākā padevās zviedram Henrikam Stensonam, kurš Šešanas golfa laukumu veica ar 65 sitieniem, kas ir septiņi sitieni zem pāra. Par vienu sitienu no Stensona atpaliek četri golferi – Serhio Garsija, Kims Entonijs, Adams Skots un pērnā gada uzvarētājs Fils Mikelsons. Sacensības turpināsies līdz svētdienai, kad kļūs zināms ceturtais ''HSBC Champions'' uzvarētājs.

Henriks Stensons pēc pirmās dienas sacensībām teica: ''Esmu apmierināts ar rezultātu. Pēdējā laikā nespēlēju labi, taču šodien nostartēju lieliski. Turnīra sākums ir izdevies, cerams, ka tāds būs arī tā turpinājums.''

''HSBC Champions'' līderi pēc pirmās dienas

VietaGolferisValstsSitieni+/-
1. Henriks Stensons Zviedrija 65 -7
2.-5 Serhio Garsija Spānija 66 -6
2.-5. Kims Entonijs ASV 66 -6
2.-5. Fils Mikelsons ASV 66 -6
2.-5. Adams Skots Austrālija 66 -6
6.-7. Marks Kejo Zimbabve 67 -5
6.-7. Olivers Vilsons Anglija 67 -5

Visi ''HSBC Champions'' uzvarētāji

GadsGolferisValstsSitieni+/-
2005. Deivids Hovels Anglija 268 -20
2006. Jangs Jongs Euns Koreja 274 -14
2007. Fils Mikelsons ASV 278 -10

Izmantotie resursi:
europeantour.com