Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas vingrotājas PČ netiek finālsacensību tuvumā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas vingrotājas PČ netiek finālsacensību tuvumā
Vingrotājas pasaules čempionātā 2014
Foto: fig-gymnastics.com

Ķīnas dienvidaustrumu metropolē Naņdzjinā pirmdien noslēdzās kvalifikācija vingrošanas pasaules čempionātā. Mūsu dāmas nostartēja sliktāk nekā gaidīts, savukārt Latvijas vīri nebija ieradušies.

Pasaules meistarsacīkstēs konkurence ir vairākas reizes lielāka nekā olimpiskajās spēlēs. Bija jārēķinās, ka Latvijas sieviešu vingrošanas līdere Valērija Grišāne (18) un divus gadus jaunākā Sabīne Goša uz augstām vietām nepretendēs, taču realitāte izrādījās vēl skarbāka nekā gaidīts. Valērija Grišāne savainojuma dēļ gandrīz pusgadu nebija piedalījusies sacensībās, un tagad savā pamatdisciplīnā (atbalsta lēciens) viņa nemaz nestartēja, tādējādi cerības uz cienījamu vietu saruka līdz minimumam.

Kvalifikācijā uz līdztekām startēja 213 dalībnieces - Goša ieguva 174. pozīcijā, bet Grišāne ierindojās 207. vietā. Vingrošanā uz zirga piedalījās 216 vingrotājas, tur Grišāne finišēja 119. pozīcijā. Līdz ar to mūsu sportistes finālsacensībām netika pat tuvumā.

Kā jau ziņots, aprīļa otrajā pusē Valērija Grišāne sezonas rangā pakāpās uz 2. vietu atbalsta lēcienā, taču savainojuma dēļ viņa nestartēja nākamajos divos posmos, tāpēc tagad Latvijas sportiste rangā atkāpusies uz 8. pozīciju. Mūsu Dmitrijs Trefilovs šobrīd rangā ir piektais vingrošanā uz zirga, bet Vitālijs Kardašovs ieņem augsto 2. pozīciju atbalsta lēcienā. Jāpiebilst, ka praktiski visās disciplīnās vairāki pasaules vadošie vingrotāji nav piedalījušies visos posmos, līdz ar to kopvērtējumā viņi atrodas zemāk. Tādējādi otrā vieta Pasaules Kausa sezonas rangā nenozīmē, ka šajā disciplīnā attiecīgais sportists ir viens no labākajiem pasaulē. Pasaules Kausa pēdējais izaicinājuma posms novembra sākumā risināsies Kolumbijā.

Izmantotie resursi:
www.fig-gymnastics.com