Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bubka tic, ka viņam ir iespējas kļūt par nākamo SOK prezidentu

Jānis Pārums

Bubka tic, ka viņam ir iespējas kļūt par nākamo SOK prezidentu
Sergejs Bubka
Foto: AFP / Scanpix

Ukrainas Olimpiskās komitejas prezidents, pasaules rekordists kārtslēkšanā, ukrainis Sergejs Bubka izteicies, ka viņam ir lielas izredzes kļūt par nākamo Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu.

Šodien Buenosairesā sāksies SOK 125.sesija, kurā tiks izvēlēta 2020.gada olimpisko spēļu mājvieta (kandidē Madride, Stambula un Tokija), bet SOK prezidenta vēlēšanas notiks 10.septembrī. Bubkas oponenti cīņā par prezidenta amatu būs vācietis Tomass Bahs, singapūrietis Sers Mians, puertorikānis Ričards Kerions, taivānietis Vu Čins un šveicietis Deniss Osvalds.

"Nebūtu izvirzījis savu kandidatūru, ja man nebūtu izredžu un atbalsta," sacīja 1988.gada Seulas olimpisko spēļu čempions Bubka. "Es reāli cīnos par uzvaru. Man ir vēlēšanās, pieredze un zināšanas. Daru to, ko mīlu. Sports – tā ir mana dzīve, un esmu gatavs tam atmaksāt par visu, ko tas man deva un par ko padarīja."

"Man jau ir gandrīz 50 gadu, un kā pareizi izteicās [esošais SOK prezidents] Žaks Roge, tad [pirmajam SOK prezidentam] Pjēram de Kubertēnam bija 30 gadu, kad viņš 1894.gadā kongresā panāca olimpisko spēļu atdzimšanu, " piebilda Bubka.

Izmantotie resursi:
Главные новости дня - Газета.Ru

     [+] [-]

, 2013-09-07 14:48, pirms 11 gadiem
Vai Bubka apzinas, cik nesmuki aptraipīts ir šis amats? Ko vērts bija viens pats Samarančs... Varbūt vienīgi Vatikāna augstākajā krēslā ir sēdējuši vēl lielāki nelieši.