Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvieši startē spēka trīscīņas čempionātā

No 3. līdz 8. septembrim Francijas kūrortpilsētā La Garde norisinās Pasaules Jauniešu, Junioru čempionāts spēka trīscīņā. Šajā čempionātā piedalās arī Latvijas delegācija treneru Andreja Rožlapas un Didža Lapiņa vadībā - Matīss Pēča, Sergejs Ivaņušins, Ainis Stagars, Imants Sokolovs un Jānis Steļmahs. Šobrīd startējuši trīs sportisti no Latvijas.

Jānis Steļmahs svara kategorijā - 67,5kg (juniori) pietupienos uzrādīja rezultātu 215kg, spiešanā guļus 187,5kg un vilkmē no zemes 210kg. Summā pieveiktie 612,5kg Jānim deva 6. vietu 17 dalībnieku konkurencē. Savukārt spiešanā guļus Jānim „mazais” zelts. (Starptautiskās spēka trīscīņas sacensībās apbalvo ar medaļām ne tikai tos trīs atlētus, kas uzrādījuši labāko rezultātu summā, bet arī atlētus, kuri uzrādījuši labākos rezultātus katrā kustībā.)

Sergejs Ivaņušins svara kategorijā -75kg (jaunieši) startu uzsāka kā otrais no Latvijas atlētiem. Viņam diemžēl neveiksmīgi izrādījās pietupieni ar svaru stieni, negūstot šajā vingrinājumā ieskaiti. Sergejs pēc neveiksmes spēja saņemties un turpināt sacensības svaru stieņa spiešanā guļus, izcīnot „mazo” sudraba medaļu spiešanā guļus ar rezultātu 162,5kg (jauns Latvijas jauniešu rekords).

Jēkabpils pārstāvis Ainis Stagars svara kategorijā -82,5kg (jauniešu grupā) uzrādīja šādus rezultātus: Pietupienu Ainis sāka ar 232,5kg svaru, kurš palika arī vienīgais ieskaitītais. Otro piegājienu - 240kg tiesneši neieskaitīja, savukārt trešajā piegājienā šis svars jau bija par smagu. Svaru stieņa spiešanu guļus Ainis uzsāka ar 137,5kg, kuri pirmajā piegājienā netika uzspiesti, tomēr nākamajos piegājienos Ainis saņēmās un veiksmīgi fiksēja 142,5kg svaru. vilkmē no zemes Ainim bija reāla iespēja cīnīties par čempionāta mazo medaļu, tam viņam bija nepieciešams uzrādīt rezultātu 255kg. Sākuma svaru 240kg Ainis pacēla veiksmīgi, savukārt otrajā piegājienā pieteiktos 255kg no ieskaitīšanas šķīra priekšlaicīgi no rokām izkritušais stienis. Līdz ar to summa 615kg un izcīnīta 9. vieta 17 dalībnieku konkurencē.

Vēl jāstartē diviem Latvijas izlases pārstāvjiem – Matīsam Pēčam un Imantam Sokolovam. Šiem sportistiem ir iespēja izcīnīt tik ļoti gaidītās „lielās” medaļas.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Pauerliftinga federācijas sabiedrisko attiecību komiteja

     [+] [-]

, 2007-09-07 14:46, pirms 17 gadiem
cik discipliinas ir tajaa triisciinjaa?

     [+] [-]

, 2007-09-07 15:34, pirms 17 gadiem
3 disciplīnas:
pietupiens ar svaru stieni uz pleciem;
svaru stieņa spiešana guļus;
svaru stieņa vilkme no zemes.