Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dāvis Zvejnieks kļūst par pasaules vicečempionu skrituļslalomā, sudrabs arī Latvijas komandai

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Dāvis Zvejnieks kļūst par pasaules vicečempionu skrituļslalomā, sudrabs arī Latvijas komandai
Dāvis Zvejnieks pasaules čempionātā
Foto: Sandra Meldere

Latvijas skrituļslalomists Dāvis Zvejnieks pasaules čempionāta skrituļslalomā pirmajā dienā izcīnīja otro vietu, kļūstot par pasaules vicečempionu milzu slaloma disciplīnā, savukārt vēlāk notikušajās komandu sacensībās Latvijas komanda ar Zvejnieku, Georgu Šmalcu un māsām Frīdu un Elzu Saļņikovu Latvijai atnesa vēl vienu sudraba medaļu.

Pasaules čempionāts skrituļslalomā no 6. līdz 9. jūlijam norisinās Spānijas pilsētā Barselonā, sportistiem startus aizvadot milzu slaloma, slaloma, kombinācijas un paralēlā slaloma disciplīnās, kā arī komandu milzu slalomā un slalomā.

Sacensību pirmā diena tika uzsākta ar milzu slaloma disciplīnu. Jau pirmajā braucienā Dāvis Zvejnieks sarūpēja pārsteigumu, uzrādot ātrāko laiku braucienā, par septiņām sekundes simtdaļām pārspējot vācieti Luku Gekeleru, bet par 18 simtdaļām apsteidzot čehu Janu Molleru.

Arī otrajā braucienā Zvejnieks veica ātru braucienu, tomēr tas bija par 0,13 sekundēm lēnāks kā Gekelera laiks, kas vācietim ļāva divu braucienu summā svinēt uzvaru. Abu braucienu kopsummā Dāvis uzrādīja rezultātu 49,50 sekundes, kas bija par 0,06 sekundēm lēnāks kā Gekelera sasniegtais rezultāts. Trešo vietu ar rezultātu 49,84 sekundes saglabāja čehs Mollers.

Pēc milzu slaloma individuālajām sacensībām Barselonā tika aizvadīts milzu slaloms komandām, katrā komandā startējot diviem vīriem un divām dāmām. Katrs no sportistiem veica pa diviem braucieniem, visu komandas dalībnieku rezultātu summai veidojot gala rezultātu.

Dāvis Zvejnieks savus braucienus veica ar kombinēto laiku 49,15 sekundes, kas bija otrs labākais rezultāts starp visiem dalībniekiem. Georgs Šmalcs uzrādīja laiku 50,83 sekundes, savukārt māsas Frīda un Elza Saļņikovas rezultāts sasniedza attiecīgi 51,21 sekundi un 51,94 sekundes, summā Latvijas komandai dodot rezultātu 3 minūtes un 23,13 sekundes. Par komandu sacensību uzvarētāju kļuva Itālijas komanda, kuras kombinētais laiks bija 3 minūtes un 20,83 sekundes, savukārt Vācijas komanda, kura pirms sacensībām bija uzskatāma par galvenajiem favorītiem, palika trešajā vietā (3 minūtes un 33,49 sekundes).

Jāpiemin, ka Latvijas komandas dalībniece Frīda Saļņikova individuālajā ieskaitē pasaules čempionātā junioriem izcīnīja trešo pozīciju.

“Kad vakar lidoju uz Barselonu, nedomāju ka milzu slalomā cīnīšos par medaļām. Kalns ir nopietns, stāvs, sarežģīts, ātrums lielāks nekā jebkurā citā Pasaules kausa posmā un trases konfigurācija arī sarežģīta. Šodien tomēr biju pārāks pats par sevi, cīnījos līdz pēdējam centimetram, un tas arī atnesa manu pirmo sudraba medaļu pasaules čempionātā. Pats pat īsti nespēju noticēt tam, kas šodien notika, tikai varu teikt ka esmu patiesi gandarīts, ka šo pasaules čempionātu esmu iesācis ar medaļu kaklā!” par individuālajām sacensībām stāsta Latvijas komandas līderis Dāvis Zvejnieks.

“Pirmkārt jau jāsaka milzīgs paldies komandai – Elzai, Frīdai, Georgam – mēs to izdarījām! Komandu sacensībās esmu piedalījies vairākkārt, bet šodien pieceļoties, bija sajūta, ka tiksim pie bronzas medaļas. Brauciens pa braucienam un beigās tikām pat pie sudraba! Tiešām trūkst vārdi… Izdarījām visu kā vajag un parādījām, ka Latvijai ir iekšas lai mērotos spēkiem arī ar lielajām nācijām. Es pats vēl komandu sacensībās nebiju ticis pie medaļas, un nu arī mans laiks pienāca! Paldies visiem, kuri ir gājuši šo ceļu kopā ar mani, un šodien no kalna prom ejot ar divām sudraba medaļām kaklā… Patiešām prieks, šoks, pat nezinu kā to nosaukt. Paldies visiem!” tā Zvejnieks par komandu sacensībām.

     [+] [-]

, 2023-07-07 09:05, pirms gada
Varbūt kāds var ielikt saiti uz rezultātiem. Pašam nesanāca atrast.