Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dobeles triatlons jau trešo gadu

Andrejs Siliņš

Dobeles triatlons jau trešo gadu
Latvijas triatlonisti

Jau trešo gadu pēc kārtas Dobeles ielās risināsies jau par tradīciju kļuvušais pasākums - Dobeles triatlons 2008. Šogad tā rīkošana ir virzīta uz vasaras vidu tieši tad, kad sezona pieņemas pilnā sparā.

Latvijas vadošajiem sportistiem tā būs iespēja parādīt savu fizisko formu un sacensībās uzrādītos rezultātus izmantot atlasei pasaules līmeņa sacīkstēm. Īpaši iecienīts Dobeles triatlons starp sportistiem ir, jo viens tas ir viens no retajiem kas risinās pilsētas centrā.

Atgādinām, ka triatlons ir ļoti interesants gan skatītājiem, gan dalībniekiem, jo tas sastāv no trīs dažādiem olimpiskajiem sporta veidiem – peldēšana, riteņbraukšana, skriešana. Tādējādi uzvar patiešām spēcīgākais sportists, jo jābūt spēcīgam trīs sporta veidos.

Atceroties iepriekšējo gadu startu - uz starta līnijas stājās vairāk, kā 120 sportisti. „Tautas distances” uzvarētājs bija jau tagadējais Latvijas izlases līderis Jānis Ārsts, kurš šogad noteikti izrādīs sīvu pretestību „Sporta distances” uzvarētājam Andrejs Dmitrievs.

Šogad Dobeles Triatlonā savu dalību ir pieteikuši ne tikai vietējie sportisti, bet gan arī viesi no Igaunijas, Lietuvas, kā arī Baltkrievijas. Visiem sportistiem būs iespējas piedalīties divās dažādās distancēs.

Ir padomāts arī par jaunajām atvasēm, sacensību programmā iekļauts bērnu duatlons (skriešana un riteņbraukšana). Ja ir bažas, ka vienatnē kādu no kausa izcīņas distancēm nevarēs veikt, tad ir iespēja izveidot komandu no 3 cilvēkiem un katrs veiks savu distanci, taču vienam no dalībniekiem obligāti jābūt ir daiļā dzimuma pārstāvēm.

Distance šogad ir būtiski pamainīta tā, lai tā kļūtu labvēlīgāka gan sportistiem, gan skatītājiem. Peldēšanas risināsies Bērzes upē pie Dobeles HES, riteņbraukšana risināsies pa Dobeles galvenajām ielām un skriešana šogad būs virzīta caur Dobeles lepnumu – pilsdrupām.

Ar katru gadu dalībnieku paliek arvien vairāk un vairāk, taču triatlons vēl ilgi nevarēs konkurēt ar tādiem sporta veidiem kā kalnu riteņbraukšana Latvijā.

BOSCH KAUSA IZCĪŅA - 750m peldēšana + 20km riteņbraukšana + 6km skriešana
XSPORTS KAUSA IZCĪŅA - 250m peldēšana + 12.5km riteņbraukšana + 3km skriešana

Tātad tiekamies 13 .jūlijā Dobeles centrā. Starts pirmajām grupām ir 12.00.
Sīkāka info- xsports.lv , sportlat.lv, ltf.lv