Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tukuma skeitparka atklāšana norit ar plusa zīmi

Tukuma skeitparka atklāšana norit ar plusa zīmi
MTB braucējs Māris Orniņš.
Foto: LEVI

Ceturdien par godu Tukuma skeitparka atklāšanai notikušajās sacensībās uzvaras savās disciplīnās izcīnīja Toms Gabliks (skeitbords), Jānis Zālītis (MTB), Oskars Zajarskis (BMX), kā arī Mārtiņš Starts (BMX amatieros).

Sacensības atklāja skeiteri, kas diemžēl kvalifikācijā demonstrēja visai nekvalitatīvu sniegumu, tādejādi liekot dažiem līdzjutējiem domāt, ka pasākums īsti neizvērtīsies tāds, kā gaidīts. Tomēr skeptiķus apklusināja MTB braucēji, kuri jau kvalifikācijā parādīja ļoti skatāmu sniegumu, tādejādi iepriecinot un uzkurinot nedaudz nīgros skatītājus.

Arī BMX profesionāļi un amatieri kvalifikācijā parādīja labu sniegumu, tomēr nevar slēpt, ka no atsevišķiem braucējiem bija gaidīts vairāk.

Visbeidzot finālos cīņu par punktiem, kas vēlāk, iespējams, dos vietu 9. augustā notiekošajā ''Summer Jam'', redzēto var vērtēt līdzīgi kā kvalifikāciju - skeiteru fināli noteikti bija interesantāki par kvalifikāciju, tomēr, zinot, ka šī no visām pārējām kategorijām Latvijā ir vispopulārākā, tad iestājas neliela neizpratne. Jebkurā gadījumā - pirmā vieta visai pelnīti tika piešķirta Tomam Gablikam.

Skeitbords, punktu guvēji:

1. Toms Gabliks (125)
2. Jānis Krišānis (110)
3. Egons Avots (100)
4. Oskars Bērziņš (80)
5. Jānis Zundovskis (70)
6. Zeņa Korzums (60)
7. Armands Baumanis (50)
8. Rūdolfs Baltiņš (40)

MTB arī fināli izrādījās visaizraujošākie no visām kategorijām - lieliski debitēja līdz šim BMX braukušais Sandis Fogels, kā arī jāuzteic Roberts Mūrnieks, kuram šīs bija pirmās nopietnās sacensības. Diemžēl kvalifikācijā labākais Māris Orniņš, līdzīgi kā gada sākumā notikušajā ''Winter Jam'', mēģinot sarežģītākos trikus, nespēja tos izpildīt līdz galam, kā rezultātā piedzīvojot sāpīgus kritienus. Pirmā vieta visnotaļ negaidīti tika piešķirta Jānim Zālītim, kas netuvu neparādīja labāko sniegumu no visiem.

MTB, punktu guvēji:

1. Jānis Zālītis (125)
2. Sandis Fogelis (110)
3. Jānis Pumpītis (100)
4. Māris Orniņš (80)
5. Andris Ciņiņs (70)
6. Kārlis Krūmiņš (60)
7. Uldis Gibners (50
8. Roberts Mūrnieks (40)

BMX profesionāļu finālos lielākoties visi spēja pamatīgi noplosīties, ko parāda arī visu braucēju lielais punktu skaits. Tāpat gribētos atzīmēt, ka šeit ir salīdzinoši visobjektīvakais vietu sadalījums, par ko jāuzsaka tiesnešu brigāde.

BMX Profesionāļi, punktu guvēji:

1. Oskars Zajarskis (225)
2. Andris Dembovskis (210)
3. Jānis Čunčulis (200)
4./5. Rihards Loginovs (180)
4./5. Eduards Zunda (180)
6. Viktors Kronbergs (170)
7. Ruslans Kuriļins (160)
8. Ingus Jēkabsons (150)
9. Agris Rusmanis (140)
10./11. Alvis Grieznis (130)
10./11. Artis Darģis (130)

Pirmo vietu BMX amatieros pelnīti ieguva Mārtiņš Starts, tomēr jāuzteic arī pārējie, kas parādīja, ka plaisa starp profesionāļiem un amatieriem tomēr nav tik liela, kā varētu domāt.

Visā visumā pasākums vērtējams ar visai treknu plusa zīmi, kas liek optimistiski raudzīties uz nākotnē Tukumā notiekošajiem ekstrēmo sporta veidu pasākumiem.

Izmantotie resursi:
rideit.lv