Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Emociju piepildīts lāpas stafetes skrējiens

Andrejs Siliņš

Emociju piepildīts lāpas stafetes skrējiens
Aleksandrs Meilehs un Anete Midrijane

6. maijā Latvijas skolniece un vieglatlētikas sportiste Anete Midrijāne un kompānijas "RD Elektroniks" vadītājs Aleksandrs Meilehs atgriezās no Ķīnas pilsētas Sanjas, kur kopā ar pārējiem Baltijas, Krievijas un Ukrainas lāpnešiem piedalījās vērienīgās XXIX Olimpisko spēļu Olimpiskās lāpas stafetes pirmajā Ķīnas posmā.

Mūsu lāpneši savu aptuveni 250 metru garu skrējiena distanci veica 5.maijā Hainanas salas Vaningas reģionā, netālu no Sanjas pilsētas, kas ir viena no populārākajiem Ķīnas kūrortiem un tiek dēvēta par Austrumu Havaju salām. Hainanas sala ir lielākā Ķīnai piederošā okeāna sala, tā atrodas Ķīnas dienvidos un ir iecienīts tūristu galamērķis balto smilšu pludmaļu dēļ.

„Nesot olimpisko uguni, es piedzīvoju emocijas, kuras nekad vairs neizdosies atkārtot. Tas ir satraukuma, pagodinājuma, cerību un baiļu sajaukums. Piedaloties šajā monumentālajā pasākumā, es vairāk kā jebkad sāku apzināties, cik stiprām saitēm visi esam saistīti šajā pasaulē. Tikai brīdī, kad nesu olimpisko lāpu, es patiesi sajutu šīs uguns simboliku un spēku. Mani patiesi aizkustināja to cilvēku sejas, kuri šo stafeti vēroja. Tās pauda sajūsmu, un tas mudināja vēl pārliecinošāk un drošāk celt olimpisko lāpu virs savas galvas. Es joprojām izdzīvoju sajūtas, kas mani piepildīja šī skrējiena laikā!” – tā savas emocijas raksturo Anete Midrijāne.

Sajūsmu par savu skrējienu pauda arī Aleksandrs Meilehs – lāpnesis, kas tika izvēlēts no Samsung sadarbības partneru vidus:
„Dalība šajā stafetē man ir liels pagodinājums un milzīga privilēģija. Kad turēju savās rokās olimpisko uguni, jutos, it kā atrastos pasaules virsotnē. Bija sajūta, ka es savās rokās nesu siltumu visai pasaulei. Tas ir neaprakstāmi! Kādreiz domāju, ka mani nekas pasaulē vairs nevar pārsteigt. Kļūdījos – šīs emocijas, šī degošā lāpa manās rokās ir neaizmirstama. Arī pieredze, ko guvu brauciena laikā, bija nenovērtējama – acīmredzamais ķīniešu prieks un laimes sajūta, ko varēja novērot uz katra soļa. Esmu ārkārtīgi pateicīgs par iespēju, ko man sniedza kompānija Samsung, jo šāds piedzīvojums var notikt tikai reizi dzīvē!”

72 centimetrus garā Pekinas lāpa ir izgatavota no alumīnija, sver nepilnu kilogramu (985 gramus) un veidota papīra tīstokļa formā, bet tās grafiskajā dizainā izmantoti ķīniešu dekoratīvie ornamenti.

Latvijas pārstāvjiem iespēju piedalīties Olimpiskās lāpas stafetē, kas ievada XXIX Olimpiskās spēles Pekinā, sniedza Starptautiskā tehnoloģiju kompānija Samsung kā Olimpisko spēļu atbalstītāja visā pasaulē un Latvijas Olimpiskā komiteja. Lāpnešu atlase Latvijā tika rīkota vairākās kārtās, no kurām pirmā bija eseju konkurss.

Samsung mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Gundega Piebalga atzīst: „Šī lāpas stafete bija brīnišķīgs piedzīvojums mūsu tautiešiem, tā norisinājās tik skaistā vietā, ka teju vai atgādināja paradīzi. Domāju, tā Anetes un Aleksandra dzīvē atstās neizdzēšamas, skaistas atmiņas. Arī piedzīvojumu netrūka, taču tie tikai stiprināja mūsu grupas garu, un viss pasākums aizritēja neizsakāmi draudzīgi. Man ir patiess prieks, ka ar Samsung starpniecību mēs jau otro reizi varam sniegt Latvijas iedzīvotājiem lielisku iespēju izjust olimpisko spēļu gaidīšanas prieku un ar savu dalību lielajā stafetē vienoties olimpiskajā garā ar visas pasaules iedzīvotājiem. Atliek vien cerēt, ka kādu dienu lāpa atkal viesosies arī Latvijā!”

Viens no Latvijas lāpnešiem tika izvēlēts no iedzīvotāju vidus, izvērtējot konkursā iesūtītās esejas, bet otrs lāpnesis tika izraudzīts no Samsung sadarbības partneriem.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis atzina: „Šis uzskatāms par pirmo sekmīgo Latvijas startu Olimpiskajās spēlēs, un domāju, ka tikpat priecīgi no Olimpiskajām spēlēm atgriezīsies arī mūsu sportisti, starp kuriem kādu dienu, iespējams, būs arī Anete Midrijāne. Jūtos gandarīts, ka lāpneši ir bijuši pietiekami izturīgi un godam pārstāvējuši mūsu valsti. Vēlu gan sportistiem, gan atbalstītājiem izturību, veiksmīgus startus un pozitīvas emocijas arī turpmāk!”

Pekinas 2008. gada Olimpiskās lāpas stafete ir garākā jebkad rīkotā lāpas stafete. Tajā piedalās visu laiku lielākais lāpnešu skaits, un stafetes maršruts veda cauri visu laiku plašākajai teritorijai, bet pašlaik norit stafetes pēdējais posms Ķīnā. Stafete, kurā kopumā piedalās 21 780 lāpneši, ilgs 130 dienas, bet tās 137 000 kilometrus garais maršruts vedīs cauri 23 valstīm piecos kontinentos.

Latvijas pārstāvji Olimpiskās lāpas skrējienā piedalās jau trešo reizi. 2006. gadā pirms Olimpiskajām spēlēm Turīnā lāpu nesa trīs Latvijas lāpneši – bijušais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vilnis Baltiņš, students Māris Čīma un biatlonists Krists Eiduks. Stafetē pirms Barselonas Olimpiādes 1992. gadā piedalījās Mārtiņš Zemītis.

Informāciju sagatavoja
Oskars Kupše
P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības

Slēpts komentārs: gizzmodo

     [+] [-]

, 2008-05-07 19:09, pirms 16 gadiem
Ir ne tikai vieglatlētika, kur Anete varētu kalnus gāzt! Veiksmi sportošanā!

     [+] [-]

, 2008-05-07 19:56, pirms 16 gadiem
Gudra, skaista, forša, sakarīga! Ideāla sieviete ir Anete