Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Loginovs un Prošina pasaules junioru čempionātā paukošanā ar špagu iekļūst "play-off" trešajā kārtā

Agris Suveizda

Loginovs un Prošina pasaules junioru čempionātā paukošanā ar špagu iekļūst "play-off" trešajā kārtā
Foto: FIE

LETA. Pieci Latvijas pārstāvji piektdien Plovdivā pasaules junioru čempionātā paukošanā ar špagu pārvarēja grupu turnīra barjeru, trešo kārtu izslēgšanas cīņās sasniedzot Danielam Loginovam un Sofijai Prošinai. Vīriešiem Daniels Loginovs grupā izcīnīja piecas uzvaras un iekļuva "play-off" cīņās.

Loginovs izslēgšanas cīņās ieguva 39. numuru, brīvu pirmo kārtu un otrajā kārtā ar 15:14 pieveica Taivānas pārstāvi Huseinu Altavēlu (90.) un trešajā kārtā ar 14:15 atzina Zviedrijas paukotāja Romana Samoilova pārākumu (26.). Loginovs turnīru pabeidza 45.vietā.

Arī Vadims Popovs grupā uzvarēja piecās no sešām cīņām, piekāpjoties vien igaunim Erikam Tobiasam. Popovs "play-off" turnīrā tika izsēts ar 33. numuru un pirmajā kārtā bija brīvs. Otrajā kārtā viņš ar 14:15 piekāpās Jordānijas sportistam Bendiksam Kelpem (96.) un ieņēma 75.vietu. Gļebs Čaikovskis un Ervīns Miriņuks grupā svinēja pa uzvarai un izslēgšanas cīņās neiekļuva, 233 sportistu sacensībās ierindojoties attiecīgi 185. un dalītā 196. vietā.

Sieviešu sacensībās Sofija Prošina grupā svinēja četras uzvaras, trīs uzvaras izcīnīja Anna Marija Orlova, bet Anna Platkova uzvarēja divreiz sešās cīņās, visām iekļūstot "play-off" sacensībās. Izslēgšanas cīņās Prošina (54.) pirmajā kārtā bija brīva, otrajā ar 15:8 pārspēja Lielbritānijas sportisti Džūliju Keronu (75.) un trešajā kārtā ar 8:15 piekāpās Polijas paukotājai Kingai Zgrizņakai, kura turnīrā izsēta ar 11.numuru. Tas Latvijas paukotājai sacensībās deva 49.vietu.

Orlova (96.) pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā ar 7:15 zaudēja šveicietei Vanī Gonjā (33.) un ieņēma dalītu 99. vietu. Platkova (119.) pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā ar 3:15 zaudēja Dienvidkorejas paukotājai Subinai Kimai (10.), ieņemot 120.vietu. Ilona Boronenko ar vienu uzvaru grupā izslēgšanas cīņām nekvalificējās, 174 sportistu konkurencē finišējot 146.vietā.

Pasaules čempionāts junioriem un kadetiem Plovdivā norisināsies līdz svētdienai.

Izmantotie resursi:
LETA