Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasniegtas Latvijas badmintona Gada balvas, SportacentrsTV šodien LČ tiešraide

Krišs Upenieks

Pasniegtas Latvijas badmintona Gada balvas, SportacentrsTV šodien LČ tiešraide
Foto: Vjačeslavs Baskovs

Valkā, svinīgā vakara pasākumā pēc Latvijas čempionāta badmintonā pirmās dienas, Latvijas badmintona federācija pirmo reizi pasniedza Gada balvas, šādi rezumējot 2015.gadu Latvijas badmintonā. Balvu saņēmēji tika noteikti balsojumā, kurā piedalījās vairāk nekā 200 dalībnieki.

Kā pirmais Latvijas badmintona federācijas Gada balvu par badmintonam atsaucīgāko pašvaldību saņēma Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. “Viņš ir badmintonam vistuvāk stāvošais pašvaldības vadītājs, kurš gan pats uzspēlē badmintonu, gan arī rīkojis badmintona sacensības. Un viņa interese par badmintonu bija jūtama arī atsaucībā Valkā rīkot Latvijas čempionātu,” komentē Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Par Gada klubu tika atzīts Siguldas badmintona klubs, kurš 2015.gadā pirmo reizi izcīnīja 1.vietu Latvijas čempionātā badmintonā klubu komandām, no čempionu troņa gāžot Rīgas badmintonistus. Siguldā regulāri notiek nozīmīgi Latvijas turnīri, siguldieši veiksmīgi piedalās turnīros Latvijā un ārzemēs, savukārt Siguldas jaunieši izcīna visvairāk medaļas Latvijas jaunatnes un junioru čempionātos.

Kā gada nozīmīgākais sasniegums tika atzīta Latvijas badmintona spēlētāju kvalificēšanās uz 1.Eiropas spēlēm Baku. Atgādinām, ka no Latvijas uz Baku kvalificējās Kristīne Šefere un Reinis Krauklis vienspēlēs, kā arī Kristīne Šefere un Ieva Pope sieviešu dubultspēlēs. Atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas, Latvijas badmintonistiem vēl ne reizi nav izdevies kvalificēties uz olimpiskajām spēlēm. Uz šo balvu pretendēja arī cits sasniegums - Latvijas dubultspēļu pāra Kristīnes Šeferes un Ievas Popes uzvara Pasaules badmintona federācijas reitinga turnīrā Marokā. Jāatzīmē, ka pāris Kristīne Šefere un Ieva Pope tika atzīts par Gada pāri.

Par Gada spēlētāja tika atzīta Latvijas daudzkārtējā čempione Krīstīne Šefere, bet par Gada spēlētāju Niks Podosinoviks, kurš 2015.gada vēl 16 gadu vecumā kluba par Latvijas čempionu.

Divas balvas šajā vakarā saņēma 15 gadīgā siguldiete Liāna Lencēviča, kura saņēma gan Gada balvu par aktīvāko piedalīšanas sacensībās, gan arī balvu “Uzlecošā zvaigzne”. 2016.gada februārī Liāna Lencēviča doties uz Kazaņu, lai piedalīties U15 Eiropas čempionāta, bet martā Polijā piedalīsies U17 Eiropas čempionātā.

Balvu Gada seniors saņēma desmitkārtējais Latvijas čempions Māris Preinbergs, kurš savu pirmo Latvijas čempiona titulu izcīnīja pirms 45 gadiem - 1971.gadā, bet 10.titulu izcīnīja 1983.gadā. 60 gadus vecais Māris Preinbergs joprojām turpina aktīvi piedalīties Latvijas čempionātos, arī šogad Valkā.

Par Gada juniori tika atzīta siguldiete Jekaterina Romanova, kura 2015.gada decembrī, uzvarot Latvijas junioru čempionātā, pabeidza savas juniores gaitas, un turpmāk aktīvi turpinās spēlēt Latvijas elitē, kā arī turpinās piedalīties starptautiskajos turnīros.

Par gada nozīmīgāko notikumu tika atzīts Rīgā notiekošais Pasaules badmintona federācijas reitinga turnīrs “Yonex Rīga International”. Šāds turnīrs Latvijā notika jau otro gadu pēc kārtas. Šogad par šo turnīru bija īpaša interese, jo tas tika iekļauts Olimpiskajā kvalifikācijā, tāpēc uz Rīgu sabrauca 156 spēlētāji no 26 pasaules valstīm.

Par Gada treneri tika atzīmēts Rīgas Badmintona skolas treneris Arnis Šefers, kura audzēkņi ir arī citi Gada balvā atzīmētie badmintona spēlētāji, tai skaitā Kristīne Šefere, Ieva Pope, Niks Podosinoviks un Reinis Krauklis.

Kā gada atsaucīgākais medijs tika atzīts Sportacentrs, kur gan publicēta informācija par Latvijā notiekošajām badmintona sacensībām, gan arī tika nodrošināta Yonex Rīga International spēļu tiešraide. Sportacentrs TV nodrošinās arī Latvijas čempionāta finālspēļu tiešraidi svētdien 7.februārī, no 18 līdz 22.

Tika noteikts arī Gada atbalstītājs, un šogad šo balvu saņēma Enri. Atgādinām, ka Enri 2015.gadā atteicās no viena tenisa korta par labu badmintonam, un tagad Enri kortos ir divi badmintona korti, kurus var brīvi noīrēt ikviens interesents. Šāda iespēja pagaidām ir tikai Enri kortos.

Balvu par Mūža ieguldījumu tika piešķirta 2015.gadā maijā Yonex Rīga Internationa badmintona turnīra laikā mirušajam ilggadējam badmintona trenerim Pēterim Kažemakam.

Latvijas badmintona Gada balva 2015:
Gada pašvaldība - Valkas novads
Gada medijs - Sportacentrs
Gada atbalstītājs - Enri
Gada aktīvākais spēlētājs - Liāna Lencēviča
Gada vecāki - Ieva Kirsone
Gada klubs - Siguldas badmintona klubs
Gada sasniegums - kvalificēšanās uz Eiropas spēlēm Baku
Gada notikums - Yonex Rīga International
Gada seniors - Māris Preinbergs
Gada juniors - Jekaterina Romanova
Gada pāris - Ieva Pope un Kristīne Šefere
Gada spēlētāja - Kristīne Šefere
Gada spēlētājs - Niks Podosinoviks
Gada treneris - Arnis Šefers
Uzlecošā zvaigzne - Liāna Lencēviča
Par mūža ieguldījumu - Pēteris Kažemaks

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Badmintona federācija