Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas kroketisti piedalīsies pasaules čempionātā senioriem

Latvijas kroketisti piedalīsies pasaules čempionātā senioriem
Viktors Harlinskis
Publicitātes foto

Latvijas Kroketa federācija no 5. līdz 11. oktobrim ir pieteikusi Latvijas sportistu dalību pasaules čempionātā golfa kroketā senioriem "Over-50". Latviju čempionātā pārstāvēs kroketisti Jānis Šteins (pasaules reitingā 263. vieta) un Viktors Harlinskis (pasaules reitingā 894. vieta) Sacensības notiks Kairā (Eģipte), Zamaleka salā, Gizera klubā. Pasaules golfa kroketa čempionātā "Over-50" piedalīsies 36 dalībnieki no 10 valstīm. Čempionātu organizē Pasaules kroketa federācija un Ēģiptes Kroketa federācija.

Kroketu var spēlēt dažādos veidos. Nopietns (profesionāls) krokets tiek spēlēts starptautiskajā līmenī individuālo spēlētāju un komandu čempionātos. Draugu lokā mājas apstākļos krokets Latvijā tika spēlēts jau kopš 90. gadu sākuma, līdz 2009. gada vasarā tika dibināts Ogres kroketa klubs ar domu par kroketa kā sporta veida popularizēšanu. Drīz tam sekoja vēl viena kluba (kroketa klubs "Rīga") dibināšana. Turpmākajos mēnešos notiek spēles demonstrācijas pasākumi, kā arī tika nodibināta un reģistrēta Latvijas Kroketa federācija (LKF).

2010. gada pavasarī tika nodibināts pēc skaita jau trešais kroketa klubs - Siguldas - Līgatnes "Kroketa klubs SIG-LIG”, kurš arī kļuva par Latvijas Kroketa federācijas biedru. Šobrīd Latvijā ir četri kroketa klubi. Klubi un federācija ir vienojušies Latvijā sākotnēji popularizēt golfa kroketa noteikumu versiju, kas ir vienkāršāka un dinamiskāka. Ir veikts noteikumu kopsavilkuma tulkojums latviešu valodā, izstrādāts un apstiprināts Latvijas reitinga nolikums, sacensību paraugnolikums, kā arī kroketa sacensību tiesnešu sertifikācijas nolikums.

Kroketa turnīri Latvijā notiek no maija līdz oktobrim. Latvijā ir publiskie kroketa laukumi Ratniekos (Līgatnes novads) un vairāki privātie, kur regulāri notiek kroketa turnīri (vairāk informācijas www.latvijaskrokets.lv/)., kā arī Latvijas kroketisti piedalās Pasaules kroketa federācijas un citu valstu organizētajos turnīros (World Croquet Federation, http://www.wcfcroquet.org/joomla/).

Informāciju sagatavoja
Sarmīte Usāne