Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausā airēšanā ekstrēmajā slalomā Karlivāns tiek izslēgšanas braucienos

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kausā airēšanā ekstrēmajā slalomā Karlivāns tiek izslēgšanas braucienos
Toms Karlivāns. Foto: Latvijas kanoe federācija.

Latvijas pārstāvis Toms Karlivāns ļoti labi nostartējis Spānijā notikušajā Pasaules kausā airēšanas ekstrēmajā slalomā, 46 dalībnieku konkurencē iegūstot 22.vietu un nedaudz paliekot aiz ceturtdaļfināla sešpadsmitnieka.

Sacensības norisinājās Barselonas Olimpisko spēļu trasē “Parc Olímpic del Segre” Konkurenti Pasaules kausa posmā Tomam Karlivānam, kurš bija vienīgais Latvijas pārstāvis, bija arī Tokijas Olimpisko spēļu medaļnieki. Vispirms Toms startēja airēšanas slalomā K1 laivu klasē, kur ierindojās 52.vietā 56 dalībnieku vidū.

Daudz labāk Karlivānam veicās ekstrēmajā slalomā, kur sacensības ar kvalifikāciju uzsāka 46 sportisti, no kuriem 32 labākie tika izslēgšanas kārtās. Toms uzrādīja 34.laiku (+7,75 sek.), taču, tā kā saskaņā ar noteikumiem izslēgšanas kārtās no vienas valsts vairāk par diviem sportistiem nevar tikt, kā 27. iekļuva to 32 vidū, kas turpināja cīņu, jo priekšā latvietim kvalifikācijā bija četri čehi un briti, kā arī trīs spāņi, šveicieši un jaunzēlandieši.

Pirmajā izslēgšanas kārtā 32 dalībnieki tika sadalīti astoņos braucienos pa četri katrā, nākamajā kārtā jeb ceturtdaļfināla sešpadsmitniekā tiekot labākajiem diviem no katra brauciena. Karlivāns startēja 6.braucienā kā ceturtais numurs kopā ar daudz spēcīgākiem konkurentiem – čehu Jakubu Krejči (6.laiks kvalifikācijā, +0,58 sek.), šveicieti Janu Rohreru (12.laiks; +1,59 sek.) un poli Mihalu Pasjutu (28.laiks, +4,78 sek.), tomēr apsteidzot kļūdu pieļāvušo čehu un aiz šveicieša un poļa ieņemot trešo vietu, kas kopējā vērtējumā deva 22.vietu.

Rohers ar Pasjutu tālāk par ceturtdaļfinālu netika, bet finālā uzvaru svinēja francūzis Boriss Nevo.