Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jānis Kuzmins kļūst par Eiropas čempionu skeitbordā

Agris Suveizda

Jānis Kuzmins kļūst par Eiropas čempionu skeitbordā
Publicitātes foto

Vairākkārtējais pasaules čempions un Ginesa rekordu īpašnieks skeitbordā latvietis Jānis Kuzmins Londonā aizstāvēja savu Eiropas čempiona titulu, kur no otrā līdz ceturtajam augustam norisinājās Eiropas čempionāts skeitborda slalomā. Savukārt Liene Skaraine un Toms Dreiblats sieviešu un junioru konkurencē izcīnīja sudraba godalgas.

Pirmajā dienā sportisti mērojās spēkiem paralēlajā slalomā. Trase bija ļoti ātra un tehniski sarežģīta, kas ietekmēja daudzu sportistu izstāšanos no sacensībām. Aizkļuvis līdz finālbraucieniem, Jānis neveiksmīgi krita un savainojās, kas ietekmēja rezultātu paralēlā slaloma trasē. Jānis Kuzmins cīņā par trešo vietu pārspēja Eiropas čempionātā ietvaros ārpus konkurences startējošo amerikāni Džo Maklārenu, kurš bija ieradies papildināt pasaules reitinga punktus un iegūt pieredzi. Spraigā zviedru fināla cīņā, 1.vietu iegūst zviedrs Vikings Hadestrands, atstājot aiz sevis Mikaelu Hadestrandu.

Otrajā sacensību dienā tika aizvadīts "Hybrid" slaloms. Neskatoties uz iepriekšējās dienas kritiena savainojumiem, Jānis bija apņēmības pilns revanšēties. Atstājot aiz sevis iepriekšējās dienas līderus abus Hadestrandus, Jānis finālā stājās pretī pagājušā gada pasaules čempionam amerikānim Džo Maklārenam. Sīvā cīņā Jānis apsteidza amerikāni un kļūst par Eiropas čempionu "Hybrid" slalomā. Trešajā dienā norisinājās cīņa giganta slaloma trasē, kur Jānis izcīnīja 4.vietu.

Kopvērtējumā sacensībās uzvarēja amerikānis Džo Maklārens, bet sudrabs latvietim, kas nozīmē, ka par 2013.gada Eiropas čempionu kļūst Jānis Kuzmins. Eiropas čempionātā Latviju veiksmīgi pārstāvēja arī Lienīte Skaraine, kurai sieviešu konkurencē sudrabs. Junioru konkurencē sudrabu izcīnīja Toms Dreiblats. Šobrīd Jānis Kuzmins, kā arī labākā Latvijas skeitbordiste Liene Skaraine turpina gatavoties pasaules čempionātam, kas šī gada oktobrī notiks ASV, Teksasā.

Informāciju sagatavoja:
Skeitborda klubs