Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Anglija uzvar un pirmā iekļūst “play-off”

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija uzvar un pirmā iekļūst “play-off”
Foto: AFP/Scanpix

Šodien notikušajā Starptautiskās kriketa padomes (ICC) Čempionu kausa spēlē tikās Anglijas un Jaunzēlandes komandas un pie diezgan pārliecinošas uzvaras ar 310-223 tika angļi.

Anglijas un Jaunzēlandes spēle, kas abām komandām bija otrā cīņa šajā turnīrā, norisinājās Velsas pilsētā Kārdifā, “Sophia Gardens” arēnā, taču mainīgie laika apstākļi, kas ir šīgada turnīra vizītkarte sasniedza komandas arī Velsā.

Kopumā, ja mēs vēlētos īsumā raksturot šo spēli, to nevarētu saukt ne par aizraujošu, ne atmiņā paliekošu, taču Anglijas izlase, kā vieni no turnīra galvenajiem favorītiem, izdarīja to, ko no viņiem gaidīja – no sākuma 44.3 overos atstāja jaunzēlandiešus ar 223 punktiem, bet paši 49.3 overos tika pie 310 punktiem.

Tāpat kā mačā pret Bangladešu, par rezultatīvāko spēlētāju Anglijas izlases rindās kļuva Džo Rūts, kurš guva 64 punktus, bet 61 punkts Josa Batlera kontā, kurš palika kā pēdējais no spēles neizslēgtais angļu atsitējs.

Savukārt Jaunzēlandes komandas rindās rezultatīvākais spēlētājs bija komandas kapteinis Keins Viljamsons, kurš tika pie 87 punktiem. Tieši viņa spilgtā spēle bija kā cerību stariņš jaunzēlandiešiem, taču pēc 132 spēlētām minūtēm viņš tika izslēgts no turpmākās spēlēšanas.

Savukārt boulera pozīcijā vislabāk no angļiem nospēlēja Marks Vuds, kurš 9 overos pieļāva vien 32 zaudētos punktus, kā arī tikai divus četru punktu sitienus. Savukārt Laiems Plankets no spēles izslēdza četrus pretiniekus.

Pēc šī panākuma Anglijas izlase kļuva par pirmo komandu šī gada Čempionu kausa izcīņā, kura jau ir nodrošinājusi savu dalību izslēgšanas spēlēs. Otrā komanda, kas izslēgšanas mačos pārstāvēs A grupu, tiks noskaidrota Jaunzēlandes un Bangladešas cīņā. Šajā cīņā var iejaukties arī Austrālija, ja vien spēs pārspēt Angliju.

ICC Čempionu kauss turpināsies ar divām spēlēm B grupā – rīt Pakistāna spēlēs pret DĀR, bet parīt Indija mērosies spēkiem ar Šrilanku.

Čempionu kauss kriketā

A grupa

#KomandaSUZN/RPAP
1.Anglija2200618:5284
2.Austrālija00020:02
3.Bangladeša1010305:3081
4.Jaunzēlande1011223:3081

B grupa

#KomandaSUZN/RPAP
1.Indija1100319:1642
2.DĀR1100299:2032
3.Šrilanka1010203:2990
4.Pakistāna1010164:3190

Izmantotie resursi:
https://www.icc-cricket.com/champio...

     [+] [-]

, 2017-06-06 23:22, pirms 7 gadiem
Tumša bilde pats krikets ar tā noteikumiem un punktu sistēmu. Šaubos, vai daudz zinātāju šajā jomā Latvijā vispār ir, tādēļ, ja autoram ir vēlme raisīt interesi par šādu mūsu zemei eksotisku sporta veidu, derētu arī kāds neliels rakstiņš ar vienkārši un saprotami izskaidrotiem kriketa noteikumiem. Un latviski, protams, ne kaut kādu saiti angļu valodā, lai dažādu paaudžu vietējiem latviešiem būtu saprotams.

     [+] [-]

, 2017-06-07 00:04, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Tumša bilde pats krikets ar tā noteikumiem un punktu sistēmu. Šaubos, vai daudz zinātāju šajā jomā Latvijā vispār ir, tādēļ, ja autoram ir vēlme raisīt interesi par šādu mūsu zemei eksotisku sporta veidu, derētu arī kāds neliels rakstiņš ar vienkārši un saprotami izskaidrotiem kriketa noteikumiem. Un latviski, protams, ne kaut kādu saiti angļu valodā, lai dažādu paaudžu vietējiem latviešiem būtu saprotams.
Autoram nav vēlmes speciāli raisīt interesi - tas ir pārāk globāli un neproduktīvi. Lai ar to nodarbojas vietējā kriketa federācija (jā, Latvijā tāda ir!).

Autors vienkārši vēlas dažādot Latvijas sporta entuziastu ikdienā patērēto ziņu "ēdienkarti", parādot kas notiek ārpus Dinamo, tenisa, skeletona, BMX, bīčvolejbola, basketbola utt.
Un, skatoties izmērāmos datus (lasījumu skaitu rakstiem par šo turnīru), varu droši teikt, ka arī cilvēki grib palasīt ārpus ierastajām tēmām. Tāpēc uzskatu, ka mērķis ir sasniegts.