Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aizvadīta pirmā "smartCurling" treniņnometne Rīgā

Andrejs Siliņš

Maija nogalē noslēdzās pirmā "smartCurling" treniņnometne Rīgā, kurā starptautiski atzīta trenera vadībā savas prasmes uzlaboja Baltkrievijas nacionālā sieviešu izlase.

Maijā veiksmīgi tika aizvadīta pirmā, nedēļu ilgā, treniņnometne smartCurling Austrumeiropas pārstāvniecībā, Rīgā. Ekaterinas Kirillovas komanda, 2012. gada sezonas Baltkrievijas nacionālā sieviešu kērlinga čempionāta uzvarētājas, piedalījās nedēļu ilgā treniņnometnē Rīgā, Kērlinga Hallē. Treniņnometnes vadītājs bija starptautiskais kērlinga treneris un smartCurling dibinātājs Braiens Greijs (Brian Gray).

„Šī ir bijusi lieliska nedēļa”, komentēja Braiens Greijs. „Viss Kērlinga Hallē Rīgā bija jauns mums visiem, tā kā bija lielas iepējas, ka varēja rasties tehniskas grūtības, bet viss noritēja lieliski un arī dāmas šo nedēļu ļoti izbaidīja. Vai viņas uzlaboja savu meistarību? Viennozīmīgi jā! Jau pēc divām dienām es redzēju patiesus uzlabojumus. Komandas komunikācija un berzšanas tehnika tika uzlaboti ļoti īsā laika periodā. Nedēļā tika pasniegts liels informācijas daudzums, kas nozīmē to, ka mācību process turpināsies vēl labu laiku pēc treniņnometnes beigām”

Baltkrievijas komandas skips Ekaterina Kirillova pēc treniņnometnes Rīgā atzina, ka „Informācijas bija patiešām daudz. Dažbrīd likās, ka galva pilnīgi dūc! Bet mēs pa tiešām izbaudījām šo nedēļu Rīgā. Tas bija tieši tas, kas mūsu komandai bija nepieciešams.”

Tieši, cik daudz komanda izbaudīja treniņus un Rīgu, var redzēt dāmu sagatavotajā video klipā Training Week, Riga, Women's team of...

Ideju realizēt starptautisku kērlinga skolu Rīgā ierosināja smartCurling sadarbībā ar SIA „Kērlinga Halle” vadību. Skola dod iespēju komandām kuras sacenšas nacionālajos un starptautiskajos čempionātos strādāt ar pieredzējušu nacionālo izlašu treneri.

„Pateicoties smartCurling Facebook profilam, par skolu Rīgā ir nopietna interese ārpus Latvijas. Šai lapai ir tuvu 200 sekotājiem. Es vēlētos mudināt arī Latvijas kērlinga spēlētājus apskatīt mūsu resursus internetā un saņemt informāciju par jaunām treniņu iespējām Latvijā” – tā smartCurling dibinātājs un instruktors Braiens Greijs.

Nākamā treniņnometne ir paredzēta 2012. gada septembrī.

"smarCurling", kas dibināts jau 1998. gadā, vadītājs Braiens Greijs ir sadarbojies ar Latvijas Kērlinga asociāciju kopš 2004. gada.

Lai saņemtu vairāk informācijas par smartCurling aktivitātēm Rīgā lūdzu apmeklējiet Improve Your Experience | Facebook un jautājiet pēc piekļuves smartCurling biedru zonai.

Informāciju sagatavoja
Braiens Grejs, tulkojis R. Birznieks