Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Spēkavīru čempionu līgas turpinājums Serbijā

Jānis Pārums

Spēkavīru čempionu līgas turpinājums Serbijā
Agris Kazeļņiks

Daudziem vēl atmiņā marta beigās Rīgā notikušās spēka vīru sacensības – Čempionu līgas pirmais posms. Šīs nedēļas nogalē 10.maijā Serbijā notiks sacensību otrais posms.

Pēc Rīgā uzrādītā augstā rezultāta uz tām ir uzaicināts arī Latvijas atlēts Agris Kazeļņiks.

Atlētiem šoreiz atkal ir sagatavoti pārsteigumi. Agrim pirmo reizi nāksies celt ar 210 kg smagu akmeni. Serbijā un Ungārijā ļoti smagu akmeņu celšana tiek bieži praktizēta un vietējie atlēti varētu būt labi sagatavojušies. Arī riepas svars ir vairāk kā iespaidīgs. Salīdzināšanai - Rīgā izmantotā riepa svēra "tikai" 400 kg, Serbijā riepa svērs 700kg!. Toties vienā no Agra mīļākajiem vingrinājumiem – nēšu nešanā svari būs mazāk iespaidīgi kā Rīgā. Latvijas posmā nēšu aprīkojums svēra 454 kg, kas arī bija pārsteigums daudziem atlētiem un distanci līdz galam spēja pabeigt tikai Agris un Židrūns Savicks.

Ar interesi gaidīsim, vai Agrim Kazeļņikam izdosies uzrādīt tādus rezultātus, kas ļaus pacīnīties par goda pjedestālu, jo jācīnās gan ar Savicku un Murumetu, gan Kokļajevu un citiem ļoti spēcīgiem atlētiem. Pēc sacensībām Serbijā Agrim jāpiedalās arī spēka vīru čempionu līgas trešajā posmā Dubajā.

Pirmās spēka vīru sacensības Latvijā būs 24.maijā Ogrē, kad visi labākie Latvijas atlēti mēģinās pārspēt dažādus rekordus astoņos vingrinājumos. Būs ko redzēt!

Serbijā atlēti tradicionāli sacentīsies sešos vingrinājumos, šoreiz tie būs:
- Autobusa vilkšana ar rokām 25 m
- Nēšu nešana - 410 kg 25m distancē
- Kombinācija - 700 kg riepas velšana un fermera pastaiga ar 125 kg smagiem "koferiem"
- Vikinga prese – 140 kg
- Smaguma celšana no zemes – 340 kg
- Atlanta akmeņu celšana 175-210 kg

Informāciju sagatavoja:
Sporta Attīstības Centrs sadarbībā ar Latvijas Spēka Atlētu federāciju

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-06 12:46, pirms 16 gadiem
Var jau melst beztēmā.Uz čaļiem, kas ar savu sniegumu pelnījuši cieņu!