Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sadikovs uzreiz aiz goda pjedestāla Eiropā

Jānis Pārums

No 2. līdz 4. maijam Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisinājās Eiropas čempionāts karatē, kas pulcēja 509 spēcīgākos karatistus no 42 Eiropas valstīm. Sacensībās piedalījās arī Latvijas izlase un labāko rezultātu sasniedza Ruslans Sadikovs, ieņemot dalītu 4. vietu.

Labi sevi parādīja Latvijas kumite komanda, kas tiekot sacensību otrajā kārtā tikās ar Spānijas komandu (daudzkārtējo Eiropas un pasaules čempioni).

Pret pieredzējušajiem spāņiem Latvijas sportisti spēja aizvadīt četras cīņas, divās no tām bija neizšķirts un divās zaudēja, Spānijas komanda iekļuva sacensību finālā un ieņēma 1. vietu, atstājot aiz sevis Krievijas izlasi, Azerbaidžānu un Vāciju.

Individuāli var atzīmēt tikai vienu sportistu, Baltijas Karatē Kluba biedru Ruslanu Sadikovu (70 kg), kurš sevi labi parādījis jau iepriekš, ieņemot 2. vietu Pasaules Junioru WKF čempionāta Stambulā, uzvarot vairākus Karatē "Grand Prix: posmus, un ieņemot Itālijas Zelta līgā 3. vietu.

Sadikovs veiksmīgi aizcīnījās līdz pusfinālam, kur viņa pretinieks bija pieredzējušais un titulētais spānis Oskars Vaskess Martins, kurš ir gan Eiropas, gan pasaules čempions. Cīņa bija ļoti saspringta un tās gaitā Sadikovs prata izvirzīties vadībā ar 1:0, taču 25 sekundes līdz cīņas beigām Latvijas sportists guva pēdas savainojumu, ko spānis prata izmantot, sagādājot Sadikovam sāpīgu zaudējumu – 1:2. Vēlāk Vaskess Martins kļuva par sacensību uzvarētāju.

Sadikovs gandarījuma turnīrā piekāpās Turcijas sportistam, ieņemot 4.-5. vietu, kas ir Latvijas karatistu labākais sasniegums pieaugušo Eiropas čempionātos. Pārējie Latvijas sportisti nespēja pārvarēt pirmo sacensību kārtu.

  -2 [+] [-]

, 2008-05-06 13:03, pirms 16 gadiem
par savu ccomu uzrakstiiji? bet ok ok vismaz

  +1 [+] [-]

, 2008-05-06 13:13, pirms 16 gadiem
vareja vismaz uzrakstiit kas taa par versiju, jeb stilu....

     [+] [-]

, 2008-05-06 21:21, pirms 16 gadiem
Čempis rīkots WKF (World Karate Federation) versijā. Šo versiju atzīst SOK, tātad Londonā 2012.gadā vārētu karatē kļūt olimpiskais sports.