Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mediju kausu atkārtoti izcīna karikatūrists Šļūka

Andrejs Siliņš

Piektdien "Zelta Boulinga centra" skvoša kortos notika jau sestā Mediju kausa izcīņa skvošā. Jau trešo gadu pēc kārtas uzvaru izcīnīja "Latvijas Avīze" karikatūrists Gatis Šļūka. Arī otrās un trešās vietas ieguvēji ir tādi paši kā pirms gada, attiecīgi astrologs Kristaps Baņķis un TV raidījumu vadītājs Roberts Klimovičs.

Visi godalgoto vietu ieguvēji ar skvošu aizrāvušies nopietni. Roberts Kļimovičs savulaik bija arī Latvijas Skvoša federācijas vadītājs un viens no Latvijas skvoša pionieriem. Gatis Šļūka un Kristaps Baņķis skvošu spēlē vairākas reizes nedēļā un nopietni. Latvijas Skvoša federācijas reitingā Gatis Šļūka ir 34. un Kristaps Baņķis 91. Gan Gati Šļūku, gan arī Kristapu Baņki skvošam pievērsties pamudināja pirmā Mediju kausa izcīņa skvošā, kas notika 2003.gada 6.martā.

Labākā no dāmām šogad atkal bija “Neatkarīgā Rīta Avīze” žurnāliste Baiba Lulle, kura kopvērtējumā palika ceturtā. Baiba Lulle šobrīd ar skvošu nodarbojas pat profesionāli, jo ir pirms gada atvērtajos Jelgavas sporta centra “Fitland” skvoša kortu trenere. Jau divus gadus Baiba Lulle ir arī Latvijas izlases spēlētāja Eiropas izaicinājumu kausa sacensībās.

Sacensību uzvarētāji ieguva “Eirokauss” sarūpētos kausus, kā arī visu trīs godalgoto vietu ieguvēji saņēma “Tallink” balvas - kruīza ceļojumu ar Tallink prāmi četrām personām.

Šogad Mediju kausa izcīņā piedalījās 12 mediju pārstāvji, tikpat cik arī pirms gada. “Priecē, ka šogad bija četri jauni spēlētāji, taču neattaisnojās iecere, ka darba dienas vidus būs piemērotāks sacensību laiks nekā sestdiena, kā līdz šim,” stāsta sacensību organizētājs Kristians Rozenvalds. Piektdienas rītā darba pienākumu dēļ atbira 10 iepriekš pieteikušies dalībieki. Tika izteikts piedāvājums turpmāk sacensības rīkot nevis piektdienā, bet gan nedēļas vidū, jo tad darītājiem vēl būs pieejamas citas nedēļas diena. “Piektdienā, kā jau nedēļas pēdējā dienā, esot neveselīga attieksme pret darbu, jo parāk daudz vēl griboties iespēt pirms gaidāmajām brīvdienām,” rezumē Kristians Rozenvalds.

Pateicoties tam, ka sacensību dalībnieku rīcībā bija visi astoņi “Zelta Boulinga centra” skvoša korti, dalībniekiem bija iespēja izspēlēt katram ar katru. Tika noskaidroti četri spēcīgākie, kuri pēcāk ar izslēgšanas metodi noskaidroja uzvarētājus. Pēc savstarpējām izspēlēm spēcīgāko četriniekā iekļuva Gatis Šļūka (11 uzvaras), Kristaps Baņķis (10), Roberts Klimovičs (9), Baiba Lulle (8). 5.vietu izcīnīja Kristians Rozenvalds no “CorpMedia” (6), 6.vietu Gints Romuls no “Plēsums” (5), 7.vietu Jānis Strazdiņš no “Cosmos” (5), 8.vietu Ilva Simanoviča no “Leta” (4), 9.vietu Rolands Norietis no “Sporta Avīze” (4), 10.vietu Anta Blumberga no “Leta” (2), 11.vietu Marks Jermaks no “rus.delfi.lv” (1) un 12.vietu Jekaterina Gusakova no “rus.delfi.lv” (0).

Mediju kauss skvošā norisinās kopš 2003.gada marta. Šai laikā skvošu iepazinuši vairāk nekā 100 radoši cilvēki, no tiem daudzi turpina to spēlēt ari ikdienā. K.Rozenvalds ar lepnumu stāsta, ka skvošu regulāri spēlē vairāk nekā 30 mediju pārstāvji. K.Rozenvalds uzskata, ka žurnālistu piesaistīšana skvošam savulaik bija īpašs izaicinājums, jo tobrīd skvošu neviens nebija spēlējis un tas nebija populārs. "Tas bija grūtāk nekā izveidot žurnālistu komandu futbola, basketbolā vai volejbolā. Līdzīgi rīkojot Mediju kausiem golfā, savulaik Latvija tika popularizēts arī golfs," zināja teikt K.Rozenvalds.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-06 17:50, pirms 16 gadiem
Šļūkam labas karikatūras SA.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-06 17:50, pirms 16 gadiem
pashas labaakaas

  +4 [+] [-]

, 2009-03-06 17:55, pirms 16 gadiem
kurās vietās tad esporta varenie mediji?