Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Arnold Strongman" sesto reizi uzvar Savicks

Jānis Pārums

"Arnold Strongman" sesto reizi uzvar Savicks
Židrūns Savicks un Arnolds Švarcenegers

No ASV pilsētas Kolumbusas atgriezies Raimonds Bergmanis, kurš bija uzaicināts apmeklēt vienas no prestižākajām spēkavīru sacensībām pasaulē – "Arnold Strongman". Tajās kārtējo reizi uzvarēja lietuvietis Židrūns Savicks.

Uz sacensībām personīgi tiek ielūgti visspēcīgākie planētas sportisti. Pirmo reizi kopš savu aktīvā spēkavīra gaitu pārtraukšanas Raimonds Bergmanis izmantoja Arnolda Švarcenegera personīgo "mūža" ielūgumu par savu ieguldījumu spēkavīru sporta popularizēšanā visā pasaulē. Šogad Švarcenegera sporta festivālam bija jubileja, jo tas notika jau 20. reizi. Savukārt "Arnold Strongman" sacensības notika septīto gadu.

Spēkavīru cīņās tika uzrādīti fantastiski rezultāti – 12 spēkavīru pasaules rekordi. Taču pats galvenais – jau sesto reizi, turklāt pēc kārtas, uzvarēja lietuviešu atlēts Židrūns Savicks, otrajā vietā atstājot amerikāni Dereku Poundstounu. Trešajā un ceturtajā vietā mums labi pazīstamie spēkavīri no Krievijas un Igaunijas – Miša Kokļajevs un Andrus Muramets.

Rezultāti:
1. Židrūns Savicks (Lietuva)
2. Dereks Poundstouns (ASV)
3. Mihails Kokļajevs (Krievija)
4. Andrus Muramets (Igaunija)
5. Braiens Saiders (ASV) un Benedikts Magnusons (Islande)
7. Fils Fisters (ASV)
8. Oleksandrs Pekanovs (Ukraina)
9. Vans Hatfīlds (ASV)
10. Vasils Virastjuks (Ukraina)

"Fantastiska organizācija, vairāk kā 17 000 dažādu sportistu, vairāk kā 150 tūkstoši skatītāju trijās dienās. Jubilejai par godu bija uzaicināti visu gadu uzvarētāji kultūrismā, no kā dzima šis sporta festivāls pirms divdesmit gadiem," iespaidos dalījās Raimonds Bergmanis. "Mani protams, visvairāk interesēja spēkavīru sacensības, jo tajās piedalījās arī atlēti, kas pēc divām nedēļām startēs Rīgas sacensībās un ar kuriem kopā esmu startējis neskaitāmos mačos."

Diemžēl šajās sacensībās traumu guva un uz Rīgu nevarēs atbraukt ļoti spēcīgais ukraiņu atlēts Vasils Virastjuks. Tomēr Bergmanim izdevās sarunāt citu ukraini Oleksandru Pekanovu, kas "Arnold Strongman" sacensībās uzstādīja pasaules labāko sasniegumu akmeņu celšanā - trīs reizes 238 kg akmeni pārcēla pār 1.25m latiņai. Jāatzīmē, ka no "Arnold Strongman" pirmā astotnieka uz sacensībām "Tolmets Riga Grand Prix 2008" Arēnā Rīga 22. martā ieradīsies četri atlēti. Tas norāda, ka sacensību līmenis būs ļoti augsts un Latvijas skatītājiem būs iespēja redzēt azartisku un neticamiem rezultātiem pilnu cīņu par uzvaru.

Rīgas sacensības būs pirmais posms jaunajā spēkavīru Čempionu līgas seriālā. Rīgas sacensībās piedalīsies 14 atlēti no 10 valstīm, pārsvarā – savu valstu spēcīgākie sportisti. Atgādinām, ka Latviju pārstāvēs četri atlēti, tai skaitā pašlaik spēcīgākais vīrs – ogrēnietis Agris Kazeļņiks. Biļetes uz Rīgas sacensībām var iegadāties visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Vairāk informācijas – www.sacensibas.lv.

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs sadarbībā ar Latvijas Spēka atlētu federāciju

  +3 [+] [-]

, 2008-03-06 10:04, pirms 16 gadiem
savickim jau 6 Hammers un 6 milijons!ir verts taja uzvaret...

     [+] [-]

, 2008-03-06 10:16, pirms 16 gadiem
"Pirmo reizi kopš savu aktīvā spēkavīra gaitu pārtraukšanas Raimonds Bergmanis izmantoja Arnolda Švarcenegera personīgo "mūža" ielūgumu par savu ieguldījumu spēkavīru sporta popularizēšanā visā pasaulē" - šito nesapratu
Slēpts komentārs: sauber

  +8 [+] [-]

, 2008-03-06 10:29, pirms 16 gadiem
sauber
mani kā sociologam būtu ļoti interesanti uzzināt cik Jums gadu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: orlis

  -1 [+] [-]

, 2008-03-06 11:06, pirms 16 gadiem
orlis

ja ja var palikt amerika!vins bus tagad Arnija laba roka ....precizak miesassargs....

p.s-kad beidzot tev atnak sajega izlasi velreiz kas tur ir rakstits par to pasakumu utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-03-06 11:52, pirms 16 gadiem
Kas tad Vasilam Virastjukam, ka tikai 10-tā vieta? Pārējie bez pārsteigumiem.

     [+] [-]

, 2008-03-06 11:55, pirms 16 gadiem
Dereks Poundstouns iespaidīgs puika

youtube.com: YouTube - Derek Poundstone - The Viper

  +1 [+] [-]

, 2008-03-06 12:19, pirms 16 gadiem
Clone,
Izlasi līdz galam-Virastjukam trauma un uz Rīgu tādēļ nebrauks.

  +1 [+] [-]

, 2008-03-06 15:15, pirms 16 gadiem
vidzim nau laika sitadiem sudiem labak padejot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja