Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpiskie čempioni Pasaules līgas grupu turnīrā paliek bez uzvarām

Juris Miņins
Juris Miņins

Olimpiskie čempioni Pasaules līgas grupu turnīrā paliek bez uzvarām
Foto: facebook.com/fihockey

Šodien savu trešo un pēdējo maču Starptautiskās hokeja federācijas (FIH) Pasaules līgas finālturnīra pirmajā posmā aizvadīja Argentīnas izlase un ar 1:2 piekāpās Spānijas valstsvienībai.

Argentīnas izlase ir 2016. gada olimpiskie čempioni lauka hokejā, tāpēc no viņiem šī gada Pasaules līgas finālā arī tika gaidīts attiecīgs sniegums, taču jāsaka, ka dienvidamerikāņi pagaidām neiepriecina, jo pēc zaudējuma atklāšanas mačā beļģiem un neizšķirta pret Nīderlandi, noslēdzošajā grupu turnīra mačā Argentīna ar 1:2 piekāpās Spānijai.

Jāpiebilst gan, ka argentīnieši zaudējumu piedzīvoja spēles pēdējās minūtēs, jo pirmā puslaika 21. minūtē Matiass Paradī izvirzīja savu komandu vadībā un lielāko daļu atlikušā spēles laika argentīnieši arī spēja turēties pretī spāņiem, taču Pau Kvemada desmit minūtes līdz mača beigām rezultātu izlīdzināja, bet pirmspēdējā spēles minūtē uzvaru Eiropas komandai nodrošināja Joseps Romeu.

Savukārt pēdējā grupu turnīra spēlē, kurā tikās Beļģija un Nīderlande, iztika bez drāmas, jo spēles viducī, gan pirms, gan tūdaļ pēc lielā pārtraukuma, beļģi guva trīs vārtus un svinēja drošu uzvaru pār saviem kaimiņiem. Divi vārtu guvumi Loka Luiperta kontā.

Atgādināsim, ka Pasaules līgas finālturnīrā, neatkarīgi no grupu turnīra rezultātiem, visas astoņas komandas arī spēlē ceturtdaļfinālos, vienīgais grupu turnīra uzdevums šajā gadījumā ir noskaidrot izslēgšanas maču pārus, jo katras grupas uzvarētāja tiksies ar otras grupas ceturto komandu, bet otrā vieta tiksies ar pretējās grupas trešo komandu.

Pēc pirmā posma noslēguma ir arī noskaidroti šo izslēgšanas spēļu pāri. Beļģija spēlēs pret Indiju, Anglija tiksies ar Argentīnu, Spānija – ar Austrāliju, bet Vācija mērosies spēkiem ar Nīderlandi.

Ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 6. un 7. decembrī, savukārt Pasaules līgas uzvarētājs noskaidrosies 10. decembrī.

Pasaules līga hokejā 2016./2017., Fināls

ViesiMājniekiRezultāts
VācijaAnglija2:0
AustrālijaIndija1:1
ArgentīnaBeļģija2:3
NīderlandeSpānija2:3
VācijaAustrālija2:2
IndijaAnglija2:3
BeļģijaSpānija5:0
NīderlandeArgentīna3:3
AustrālijaAnglija2:2
IndijaVācija0:2
ArgentīnaSpānija1:2
BeļģijaNīderlande3:0

A gupa

#KomandaSUNZP
1.Beļģija33009
2.Spānija32016
3.Argentīna30121
4.Nīderlande30121

B gupa

#KomandaSUNZP
1.Vācija32107
2.Anglija31114
3.Austrālija30303
4.Indija30121

Izmantotie resursi:
Home | FIH