Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pārkūrisma speciālisti pulcēsies Vīnē

Šā gada 6. oktobrī Vīnē pirmo reizi notiks "Red Bull Art of Motion" jeb pārkūrisma sacensības, kurās uzaicināti piedalīties arī četri pārstāvji no Latvijas - Jevgēņijs Varakins, Antons Tkačenko, Andrejs Turanovs un Pāvels Hvalovs.

Labākajiem akrobātiem tiks dots izaicinājums sacensties interesantajā un sarežģītajā apvidū, kas ieskauj simts gadus veco Vīnes tirgu. Šī teritorija izceļas ar neskaitāmām un dažādām virsmām – jumtiem, laukumiem, platformām, sienām un citiem šķēršļiem. Šīs vietas pilsētnieciskā arhitektūra ir kā radīta brīvās skriešanas cienītājiem un ļauj tiem izpausties un demonstrēt savu talantu. Akrobātiski triki – salto pret sienām, salto un apgriešanās uz jebkuras horizontālas plaknes, lēcieni pār dažādiem šķēršļiem, piemēram, automašīnām, ir tikai vienkāršākie frīstaila pastaigas paņēmieni. Bez ķermeņa lokanības un akrobātiskajām kustībām ir viena vēl svarīgāka lieta – stils.

Tas arī ir "Red Bull Art of Motion" ideja – kustēties vislabākajā stilā – un izcelt šo kustību mākslu prožektoru gaismā. Ņemot vērā, ka šim jaunajam sporta veidam nav nekādu likumu un noteikumu, žūrija šajās sacensībās būs paši sportisti. Katram sportistam tiks dota viena balss, un uzvarēs tas, kurš būs saņēmis vislielāko novērtējumu no citiem atlētiem.

Vairāk informācijas par "Red Bull Art of Motion" sacensībām atrodama "Red Bull" mājas lapā www.redbull.at

Informāciju sagatavoja:
Ģirts Avotiņš