Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsu loka šavējs iekļuvis pusfinālā un cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsu loka šavējs iekļuvis pusfinālā un cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām
Pusfinālā iekļuvušais Kristaps Novads. Foto: archeryeurope.smugmug.com

Mūsu loka šāvējs Kristaps Novads pēc divu dienu kvalifikācijas rezultāta Slovēnijā notiekošajā Eiropas čempionātā 3D loka šaušanā ierindojoties 2.vietā un iekļuvis pusfinālā, nodrošinot cīņu par medaļām.

Latviju uz Eiropas čempionātu Slovēnijā devās pārstāvēt divi izlases sportisti – Marina Rjabkova neaprīkota loka klasē un Kristaps Novads garā loka klasē. Ļoti sekmīgāki nostartēja Kristaps Novads. Pēc divām kvalifikācijas dienām Kristaps ar rezultātu 805 punkti ieguva otro vietu, par 4 punktiem atpaliekot no Austrijas sportista Karla Franca. Otrā vieta automātiski nodrošina viņam iekļūšanu izslēgšanas turnīru pusfinālā. Pusfinālā Kristaps stāsies pretī Krievijas pārstāvim Mihailam Podevaļinam, kurš kvalifikācijā uzrādīja 5.rezultātu ar 795 punktiem.

Tik sekmīgi neizdevās nostartē mūsu vienīgajai pārstāvei sieviešu konkurencē. Marina Rjabkova kvalifikāciju beidza 13.vietā ar 751 punktu. Uzvarot pirmajā izslēgšanas kārtā, bet netiekot pāri nākošajai, Rjabkova ierindojās 11.vietā.

Jāatgādina, ka 2018.gadā Ketija Nēringa-Martinsone izcīnīja zeltu Eiropas čempionātā, kas notika Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

Izmantotie resuris:
https://archery.lv/lv