Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātnieks Neretnieks Kleistos uzvar Pasaules kausa dienas galvenajā maršrutā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jātnieks Neretnieks Kleistos uzvar Pasaules kausa dienas galvenajā maršrutā
Kristaps Neretnieks Kleistos. Latvijas Jātnieku federācijas foto

Latvijas spēcīgākais jātnieks Kristaps Neretnieks sestdien Kleistos uzvarēja Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posma jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā otrās dienas galvenajā maršrutā ar 140 centimetrus augstiem šķēršļiem.

Posma piektajā maršrutā ar līdz 120 centimetrus augstiem šķēršļiem uz laiku labākā no Latvijas bija trešo vietu guvusī 13 gadus vecā Odrija Roberta Brālēna ar zirgu Cielava – 0/58,91. Pēc tam sestajā maršrutā ar 120/125 centimetrus augstiem šķēršļiem ar handikapu 6/7 gadus veciem zirgiem arī Latvijai bija trešā vieta, ko guva Ģirts Bricis ar Ilexta – 0/66,67.

Pēcāk septītajā maršrutā ar 130 centimetrus augstiem šķēršļiem, akumulācijas sacensībās ar džokeri, Latvija labāko trijniekā neiekļuva, savukārt dienu noslēdzošajā astotajā maršrutā ar 140 centimetrus augstiem šķēršļiem divās fāzēs uzvaru izcīnīja Neretnieks ar zirgu Udgi Girl Des GY – 0/31,05.

Sacensību “Grand Prix” maršruts, kas dos ieskaites punktus Pasaules kausa Centrāleiropas zonas kopvērtējumam un kvalifikācijai Tokijas olimpiskajām spēlēm 2021. gadā notiks 6. septembrī plkst. 14:00. Papildus tam, no šī maršruta jātnieki saņems punktus Starptautiskās Jātnieku federācijas reitingā. Sportistiem un viņu zirgiem galvenajā maršrutā būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Rīgas posma sacīkstēs šogad kopā startē aptuveni 70 jātnieku ar vairāk nekā 150 zirgiem. Sacensības, kam piešķirta CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā, un šogad notiek jau 28. gadu.