Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Video: Modernā pieccīņa pārmaiņu priekšā un paaudžu maiņa Latvijā

Jānis Celmiņš
Jūnija iesākums aktīvs bija Latvijas Modernās pieccīņas federācijai, kas sestdien un svētdien organizēja divas sacensības. 1. jūnijā ar Rīgas pašvaldības atbalstu norisinājās tradicionālās sacensības jauniešiem "Riga Open". Šoreiz labākie tika noskaidroti trīscīņā un četrcīņā, sportistiem šķeļot ūdeni Ķīpsalas peldbaseinā, kā arī aizvadot paukošanas disciplīnu, kā arī skrējienu un šaušanu ar lāzer pistoli Kleistu sporta centrā.

Tikmēr svētdien lielu skaitu jauno censoņu LSPA stadionā pulcēja globālā lāzer skrējiena ("UIPM Global Laser Run City Tour Riga Open") sacensības.

Modernā pieccīņa ir lielu pārmaiņu priekšā. Pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm stallī tiks iedzīts līdz šim neatņemams modernās pieccīņas elements - zirgs. Šobrīd jātnieku sporta elementu modernajā pieccīņā tiek plānots aizstāt ar šķēršļu joslas skrējienu. Taču kā sportaveids izskatīsies nākamajā Losandželosas olimpisko spēļu ciklā, par to jautājumi pagaidām vēl ir vairāk par atbildēm.
Vērtējums: