Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Novickai Portugālē panākumi Eiropas čempionātā trīscīņā un lāzerskrējienā

Emils Ozerinskis

Novickai Portugālē panākumi Eiropas čempionātā trīscīņā un lāzerskrējienā
Andra Novicka. Foto: BTLR.Funchal

Portugāles pilsētā Funšālā pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Eiropas čempionāts triatlonā un lāzerskrējienā ("Laser Run"). Latvijas modernās pieccīņas federācijas viceprezidente Andra Novicka no čempionāta mājās atveda divas zelta godalgas 40+ vecuma grupā dāmām.

Eiropas čempionā trīscīņā ietilpa modernās pieccīņas sastāvdaļas - peldējums un skrējiens, šaujot ar lāzerieroci. Andra Novicka 16 dalībnieču vidū pārliecinoši guva uzvaru, pieveicot distancia ar rezultātu 11:05,22. Savu tuvāko sekotāju Mariju de Pablo Sančezu no Spānijas latviešu sportiste apsteidza par teju pusminūti. Savukārt trešās vietas ieguvēja Ruta Hoja no Lielbritānijas iepalika uzvarētājai 55 sekundes.

Novicka uzvarēja ne tikai triatlonā, bet arī lāzerskrējiena sacensībās 40+ grupā. Ar laiku 7:57,82 viņa pievienoja vēl vienu zelta godalgu. Starp 26 sacensību dalībniecēm otro un trešo vietu ieguva attiecīgi Portugāles un Francijas lāzerskrējējas. Savu tuvāko sekotāju Latvijas sportiste apsteidza par 40 sekundēm.

No Funšālas tika atvestas ne tikai divas zelta medaļas, bet arī bronzas godalga, ko divcīņā 60+ vīriem ieguva Jurijs Ščetiņins. Ar laiku 8:28,18 minūtes Ščetiņins ieņēma trešo vietu. No uzvarētāja spāņa Ksavjera Karnero Alonso Latvijas pārstāvis atpalika 42 sekundes. Savukārt otrās vietas ieguvējs Joakims Fernandišs no Portugāles pārspēja Latvijas pārstāvi par 18 sekundēm. Kopumā šajā kategroijā piedalījās 12 divcīņnieki.