Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

4. maija svētkos Rīgā pirmo reizi izcīnīts Krastmalas kauss

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

4. maija svētkos Rīgā pirmo reizi izcīnīts Krastmalas kauss
Street handbols darbībā
Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinībās Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem bija iespēja iesaistīties dažādās sporta aktivitātēs, kas risinājās 11. novembra krastmalā, un pirmo reizi cīnīties par Krastmalas kausu.

Krastmalas kausa izcīņā ģimenes ar bērniem, kā arī jaunieši bija redzami Vecrīgā ar fotogrāfiju karti rokās, jo bija iesaistījušies orientēšanās sacensībās. Īpaši liela atsaucība no senioru, kā arī jaunās paaudzes puses bija dambretes un šaha spēles teltī, kur ikviens varēja sacensties ar starptautiskajiem lielmeistariem, kā arī mēroties spēkiem galda hokejā ar pasaules čempioniem. Spēlēt gribētāju rinda bija vērojama arī pie novusa galdiem. Liels interesentu pulks, īpaši daudz bērni bija sastopami radošajās darbnīcās, pieprasītākā no tām bija nozīmīšu izgatavošanas darbnīca.

Cīņā par Krastmalas kausu iesaistījās 13 basketbola, 16 futbola un 11 handbola komandas.

Pirmajā Street handbola turnīrā "Krastmalas kauss" sieviešu konkurencē triumfēja "Bermudu Divstūris", bet vīriešiem "-12 Pirmajā Puslaikā". Sieviešu konkurencē otrās palika spēlētājas no Jēkabpils, bet trešās – „Olaines dīvas”. Vīriešiem otro vietu ieguva komanda „HK Slepkava”, bet trešo vietu izcīnīja „Pur4ix”.

3x3 basketbolā par kausu sacentās U15 spēlētāji, kā arī studentu komandas gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Par uzvarētājiem U15 grupā kļuva komanda komanda „Kamielis”, otrie – „Rīdzene”, bet trešā vieta komandai „Sardeles”. Puišu konkurencē studentiem pirmie bija „Turība”, otrie – „LSPA”, bet trešie – „RTU”. Dāmu konkurencē pirmā vieta komandai „RSU”, otrā vieta „Latvijas Universitātei”, bet trešā – „LSPA”.

Savukārt futbolā pirmo vietu izcīnīja komanda „U.S.B.”, otro – komanda „TGK”, bet trešie palika spēlētāji no komandas „Tente”.

Sporta aktivitātes 11. novembra krastmalā noslēdzās ar tradicionālajām Lielās virves vilkšanas sacensībām un Daugavas labā krasta uzvaru tajās.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv - Jaunumi