Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgā pirmoreiz notiks Pasaules kausa posms paukošanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rīgā pirmoreiz notiks Pasaules kausa posms paukošanā
Pasaules kausa posma afiša
Foto: Latvijas Paukošanas federācija

Latvijā pirmoreiz risināsies Pasaules kausa posms paukošanā ar špagu junioriem. 7. februārī Olimpiskajā sporta centrā (Rīga, Grostonas iela 6b) startēs arī 2013. gada pasaules kadetu vicečempions Andris Jahimovičs no Daugavpils.

Latvijas Paukošanas federācijas ģenerālsekretārs Artūrs Klenders: "Mums bijusi laba pieredze, ik gadu rīkojot Rīgas kausu, bet 2013. gadā uzņēmām Ziemeļvalstu čempionātu. Izlēmām, ka jāmēģina paveikt arī ko lielāku."

Laikrakstam "Diena" pašmāju paukošanas funkcionārs Klenders atzīst, ka par Latvijas paukotāju izredzēm cīnīties par augstākajām vietām grūti spriest, jo lielākā cerība Andris Jahimovičs ilgāku laiku bijis spiests izlaist gana nopietna savainojuma dēļ, taču ir cerība, ka viņš būs gatavs sacensties agrākajā līmenī. Pārējiem galvenais būtu krāt šādu sacensību pieredzi, jo aizbraukt uz ārzemēs notiekošajām ir iespēja vien nedaudziem, tomēr labāko 64 vidū gan vajadzētu tikt visiem.

Šīm sacensībām pieteikušies 135 dalībnieki no 25 valstīm. Pasaules kausa posms Rīgā ir viens no četriem individuāliem Pasaules kausa posmiem junioriem paukošanā ar špagu, tāpēc tam tiks pievērsta īpaša uzmanība no starptautiskās paukošanas federācijas. Skatītājiem šajās sacensībās ieeja būs bezmaksas. Sestdien plkst. 9:00 sāksies kvalifikācija, bet no plkst. 18:00 ieplānotas finālčetrinieka cīņas.

Šīs sacensības būs veltītas Latvijas izcilākajam paukotājam - divu sudraba medaļu ieguvējam Romas olimpiskajās spēlēs Romā, vairākkārtējam Eiropas un pasaules čempionam Bruno Habarovam.

Kā zināms, kaimiņvalstī Igaunijā paukošana ir ļoti augstā līmenī - 2014. gada valsts labākās sportistes balvu ieguva Ērika Kirpu, bet 2013. gadā paukošana triumfēja gan starp sievietēm (Jūlija Beļajeva), gan arī vīriešu ieskaitē (Nikolajs Novosjolovs).

Izmantotie resursi:
Latvijas Paukošanas federācija
Laikraksts "Diena"