Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rio olimpiskajos ūdeņos palielinās piesārņojums

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rio olimpiskajos ūdeņos palielinās piesārņojums
Peldētājas Riodežaneiro
Foto: Alexandre Loureiro / rio2016.org.br

Ziņu aģentūras AP eksperti turpina pētīt Riodežaneiro olimpiskajos ūdeņos, kur tagad piesārņojums ir vēl lielāks nekā tika konstatēts jūlijā veiktajā pētījumā.

Amerikāņu eksperte Kristīna Mena akcentē: norijot trīs karotes šī ūdens, ir 99% inficēšanās risks. Neviena no plānotājām ūdens sacensību norises vietām nav atbilstoša.

"Vīrusu izplatībā esam konstatējuši augstu līmeni. Piesārņojums izplatās ne tikai piekrastē, bet arī tālāk. Te ir runa par ekstremāliem apstākļiem, kad piesārņojums ir tik liels, ka to iedarbība uz sportistiem ir neizbēgama, inficēšanās iespējamība ir ļoti augsta. Ja šāds piesārņojums tiktu konstatēts ASV pludmalēs, tad kompetentās iestādes, visticamāk, slēgtu šādas pludmales," atzīst amerikāņu eksperte, kuras viedoklim pievienojas arī Brazīlijas virusologs Fernando Spiki.

Jūlijā tika veikts pirmais neatkarīgais visaptverošais pētījums par vīrusiem un baktērijām Riodežaneiro olimpiskajos ūdeņos. Lielo piesārņojumu izraisa notekūdeņi, kas pārsvarā neattīrīti nonāk pludmales ūdeņos, tostarp olimpisko sacensību vietās. Visos testos vīrusu koncentrācija ir apmēram vienāda, tā atbilst neattīrītiem notekūdeņiem.

Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs augustā paziņoja, ka spēļu organizatori saņēmuši autoritatīvu slēdzienu, ka ūdens kvalitāte nav bīstama veselībai. Tomēr, salīdzinot ar jūlijā veikto pētījumu, patlaban piesārņojums ir palielinājies.

Izmantotie resursi:
ap.org

     [+] [-]

, 2015-12-04 18:34, pirms 9 gadiem
Inficēšanās ar ko?
Ar netīru ūdeni?

     [+] [-]

, 2015-12-04 18:43, pirms 9 gadiem
nav ko dzert no baseina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-12-04 19:07, pirms 9 gadiem
Krievietes dopingu sagāzušas. Temps iekšā litriem vien, kamēr citas par inficēšanos uztrauksies.

     [+] [-]

, 2015-12-04 19:57, pirms 9 gadiem
Plikas tirsas tur pamērcētas.