Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingisti sensacionāli uzvar Eiropas čempionus

Jānis Celmiņš

Latvijas vīriešu un sieviešu kērlinga izlases ar panākumiem sākušas Eiropas kērlinga čempionātu, kurš šogad norisinās Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Latvijas vīriešu izlase (Ritvars Gulbis - skips, Ainārs Gulbis, Normunds Saršūns, Aivars Avotiņš) šodien sarūpēja skaļu sensāciju kērlinga pasaulē, savā Eiropas čempionāta A grupas debijas spēlē ar pārliecinošu rezultātu 8 - 5 pieveicot 2010. gada Eiropas čempionus un Olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvējus no Norvēģijas (skips Thomas Ulsrud).Latvijas komanda spēli uzsāka ar žilbinoši precīzu un veiksmīgu spēli, jau sestajā endā panākot ļoti pārliecinošu rezultātu 7 - 2. Nākamajos endos mūsu pretinieki no Norvēģijas atguva savu spēles ritmu un priekšpēdējā, devītajā endā jau bija samazinājuši rezultāta starpību līdz 7 - 5, bet vēl viens iegūts punkts desmitajā endā ļāva svinēt vēsturisku uzvaru ar 8 - 5. Lūk ko pēc spēles teica Latvijas komandas kapteinis (skips) Ritvars Gulbis: "Kad esam uz ledus, mēs nedomājam par to kas ir mūsu pretinieki, jo tad mēs būtu morāli iznīcināti. Mēs dodamies uz ledus lai uzvarētu katru spēli un šodien mēs nejutām, ka šie vīri būtu neuzvarami. Spēli uzsākām ļoti labi un pretinieks sākumā nevarēja labi saprast ledus īpašības. Man bija sajūta, ka šo spēli uzvarēsim."

Sieviešu konkurencē šodien tika aizvadītas divas spēles. Pirmajā dienas spēlē Latvijas sieviešu izlase (Ineta Mača - skips, Elēna Kāpostiņa, Rasa Lubarte, Ieva Rudzīte) tikās ar ļoti pieredzējušo Vācijas izlasi, kuras skipam Andeai Šcoppai (Andrea Schopp) šis ir jau 25 Eiropas kērlinga čempionāts. Spēle noritēja saspringtā gaisotnē un vēl sestajā endā Latvijas komanda spēja turēt rezultātu 4 - 4, bet Vācijas komandas pieredze atstāja ietekmi uz spēles noslēguma un atklāšanas mačā tika piedzīvots zaudējums ar 7 - 5. Vakara spēlē sieviešu komanda tikās ar ļoti spēcīgo Norvēģijas izlasi, kura ievērojot čempionāta pirmās dienas tradīcijas, arī tika uzvarēta ar 8 - 6. Šajā spēlē Latvijas komanda izrādīja lielisku cīņas sparu, jo vēl septītajā endā atradās iedzinējos 5 - 4, bet ļoti labi nospēlēti pēdējie trīs endi, kuros tika gūti četri punkti bija pietiekoši lai Latvijas kērlings varētu svinēt dubultu uzvaru pār Norvēģijas kērlinga izlasēm.

Rītdien Latvijas vīriešu izlase ir paredzētas divas spēles - pulksten 8:00 ar Dāniju un pulksten 16:00 ar Čehijas valstsvienību. Sieviešu izlasei savukārt arī ir paredzētas divas spēles - pulksten 12:00 pret Itāliju un pulksten 20:00 pret Dāniju.

Informāciju sagatavoja:
Roberts Birznieks

  +1 [+] [-]

, 2011-12-04 00:34, pirms 13 gadiem
malači ;D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-12-04 00:58, pirms 13 gadiem
bāc, kur var pieteikties kērlingam?

     [+] [-]

, 2011-12-04 01:19, pirms 13 gadiem
To Kalns30
Visu par un ap kērlingu Latvijā tu vari uzzināt Curling in Latvia - Kērlings Latvijā

  +1 [+] [-]

, 2011-12-04 02:57, pirms 13 gadiem
Jābrauc uz olimpiādi nav ko..(:

  +1 [+] [-]

, 2011-12-04 03:03, pirms 13 gadiem
kāda grupa ir LV kerlingam? kadas izredzes kas jadara lai tiktu nakamaja karta? nekad isti neesmu sekojis kerlingam, bet varbut sakšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-04 13:44, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Man liekas ka šī ziņa bija jāliek pie TOP ziņām jo tomēr Norvēģi ir pašreizējie eiropas čemioni un tā ir mega sensācija ka mūsējie uzvarēja..


tā turpināt
pilniigi piekriitu!!