Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Burģis apstājas otrajā kārtā

Burģis apstājas otrajā kārtā
Matīss Burģis
Foto: Istvan Polonyi

Latvijas labākais galda tenisists Matīss Burģis Austrijā notikušajā "Pro Tour" sērijas turnīrā "Erke Austrian Open" veiksmīgi pārvarēja kvalifikāciju un aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur nācās atzīt pieredzējušā poļa Lučjana Blaščika pārākumu.

Kvalifikācijas turnīrā grobiņniekam bija jāaizvada divas spēles, un abās Matīss uzvarēja ar 4:1. Pirmajā mačā tika pārspēts slovāks Peters Sereda, bet otrajā – Ksaguans Fengs no Austrijas.

Ar uzvaru Burģis sāka arī pamatturnīru – pirmajā kārtā mūsu sportista pārākumu piecu setu cīņā atzina Taivānas sportists Hung Či Čangs – Matīss uzvarēja ar 4:1 (11:5, 11:9, 4:11, 11:4, 11:8).

Otrajā kārtā Matīsu gaidīja nopietns pārbaudījums, jo bija jātiekas ar poli Lučjanu Blaščiku, kas pasaules rangā atrodas 45.vietā (Matīss ir 262.pozīcijā) un ir Burģa komandas biedrs Vācijas klubā "Zugbrucke Grenzau". Lai arī pēc pirmajiem trim setiem Burģis bija vadībā, uzvaru ar 4:2 (9:11, 11:5, 6:11, 11:8, 11:4, 15:13) guva pieredzējušais polis.

Uzvaru "Erke Austrian Open" izcīnīja Vācijas sportists Timo Bolls.

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv
ittf.com