Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kanoe airētājs Lagzdiņš izcīna sesto vietu pasaules U-23 čempionātā

Rolands Eliņš

Kanoe airētājs Lagzdiņš izcīna sesto vietu pasaules U-23 čempionātā
Roberts Lagzdiņš. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, olimpiade.lv

LETA. Latvijas sportists Roberts Lagzdiņš sestdien Portugālē izcīnīja sesto vietu pasaules junioru un U-23 čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā.

Kanoe airētājs Lagzdiņš 1000 metru distanci A finālā veica trīs minūtēs un 59,92 sekundēs, kas bija sestais ātrākais rezultāts deviņu dalībnieku konkurencē.

Uzvarētājs Morics Adams no Vācijas Lagzdiņu apsteidza par 6,04 sekundēm. Otro vietu ar 1,14 sekunžu deficītu izcīnīja kanādietis Konors Ficpatriks, bet bronza ar 3,18 sekunžu atpalicību Petram Fuksam no Čehijas.

Piektdien pirmajā pusfināla braucienā Lagzdiņš uzrādīja krietni lēnāku laiku - četras minūtes un 24,80 sekundes. Tas pusfinālā bija otrs labākais rezultāts un nodrošināja sportistam tiesības cīnīties A finālā.

Latviju šajā čempionātā pārstāv 15 kanoe airētāji un smaiļotāji, bet tikai Lagzdiņam līdz šim izdevies sasniegt A finālu.

Izmantotie resursi:
LETA