Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Linda Josta uzvar LJF kausa izcīņas 3.posmā iejādē

Agris Suveizda

Linda Josta uzvar LJF kausa izcīņas 3.posmā iejādē
Linda Josta
Foto: LJF

Sporta centrā Kleisti aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas trešā posma sacensības iejādē.

Sacensību sarežģītākajā shēmā – Vidējā balvā I uzvarēja Linda Josta ar zirgu Cambermaid (RJSK Sport de Lux).

Laura Ivanova (JSK Ambers) pirmo vietu izcīnīja Shēmā III ar zirgu Monte Cristo gan kopējā, gan junioru konkurencē un Shēmā II ar zirgu Lamberts.

Shēmā II amatieriem labākā bija Laura Ķere ar Amuletu (LLU SK). Shēmā I bērnu konkurencē uzvarēja Ilva Lazdiņa ar Dimantu (LSVK Harmonija), bet amatieriem – Iveta Daubure ar Luvru (LSVK Harmonija). Jaunzirgu sacensībās shēmā četrus gadus veciem zirgiem labāko rezultātu sasniedza Terēze Rozenberga ar Koleru, bet startā ar piecus gadus veciem zirgiem – Anita Lapiņa ar Furst (JSK Dressur).

Linda Josta:
– Ar startu esmu apmierināta, jo pirmo reizi startēju Vidējās balvas I kjūrā mūzikas pavadījumā. Tika gan pieļautas arī kļūdas, galvenokārt lēkšu daļā, taču zirgs klausīja labi un darīja visu, ko no tā prasīju. Protams, vienmēr var vēlēties, lai būtu augstāka rezultāta skaitliskā izteiksme.

Laura Ivanova:
– Esmu ļoti pateicīga abiem saviem zirdziņiem par labo startu un trenerēm, kuras ar mani strādā – Ingai Bistrovai un Jūlijai Kosovai. Pēdējo divu gadu laikā, kopš sākusies mūsu sadarbība, mani rezultāti ir krietni auguši. Zirgs Monte Cristo, ar kuru uzvarēju sarežģītākajā shēmā, raksturā nav no vieglākajiem, tam jāatrod pieeja, kas šoreiz arī izdevās. Tā bija shēma pēc brīvas izvēles programmas mūzikas pavadījumā. Kopā ar trenerēm izdevās atrast mūziku, kas zirgam patika, un tas ļoti centās.

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale:
– Šo sacensību galvenā atziņa ir tā, ka nu jau stabilu un kvalitatīvu sniegumu spēj demonstrēt plaši pārstāvētie amatieri Shēmās II un I. Tas vieš cerību, ka daļa no viņiem nākamgad jau varētu piedalīties augstāka līmeņa konkurencē, kas liecinātu par mūsu jāšanas sporta disciplīnas tālāku attīstību. Patīkami pārsteidza Lauras Ivanovas starts, kura, būdama juniore, uzvarēja Shēmā III gan kopējā konkurencē, gan savā vecuma grupā. Viņa mērķtiecīgi strādājusi, ejot uz šo panākumu, un startēja pārliecinoši.

Informāciju sagatavoja
LJF Preses dienests