Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Trešā un pēdējā diena Eiropas čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā

Trešā un pēdējā diena Eiropas čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā
Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs pēc uzvaras pērna gada U23 Eiropas čempionātā

Šorīt sāksies trešās un pēdējās dienas programma Eiropas čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā, kas norisinās Spānijas pilsētā Trasonā. Šodien uz starta stāsies gan 200, gan 500 metru finālisti, kā arī tiks dots starts šī čempionāta garākajai distancei - 5000 metriem.

No Latvijas šodien pavisam startēs seši airētāji –smaiļotāji Kristaps Zaļupe, Gints Veinbergs, Mārtiņš Upīts, Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs, kā arī kanoists Gatis Pranks.

Pirmais uz startu B finālā 200 metru distancē dosies Mārtiņš Upītis, kas vakardien pusfinālā palika astotais, taču spēja kvalificēties otrajam finālam.

B fināls šodien arī Gintam Veinbergam, tikai garākā distancē- 500 metros. 21 gadus vecais smaiļotājs otrajam finālam atlasījās jau piektdien, kad pusfinālā izcīnītā sestā vieta ļāva stāties uz starta šodien.

Pulksten 10:37 par godalgām cīnīties dosies divnieks Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs. Smaiļotāji vakardien uzvarēja savā pusfinālā (32.788) un pārliecinoši kvalificējās A finālam. Jāpiemin vien tas, ka šajā sprinta distancē duets jau šosezon ir uzrādījis lieliskus rezultātus un ir ierindojušies pat ceturtajā vietā Pasaules kausa posmā Duisburgā.

Visbeidzot, kanoists Gatis Pranks un smaiļotājs Kristaps Zaļupe piedalīsies 5000 metru garajā distancē.