Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK vēlēs jauno organizācijas prezidentu, Lejnieks darbu neturpinās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

LOK vēlēs jauno organizācijas prezidentu, Lejnieks darbu neturpinās
Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālajā asamblejā šodien Rīgā tiks vēlēts LOK prezidents, ģenerālsekretārs, Izpildkomitejas locekļi, individuālie biedri un Revīzijas komisija. Asamblejas sākumā vienā no uzrunām esošais ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks atsauca savu kandidatūru un līdz ar to ir noslēdzis darbu organizācijā.

Ģenerālā asambleja viesnīcā "Radisson Blu Daugava", Kuģu ielā 24, Rīgā, sāksies plkst.9.

Uz LOK prezidenta amatu nepretendē pašreizējais organizācijas vadītājs Jānis Buks.

Uz prezidenta amatu ir pieci kandidāti. Latvijas Kamaniņu sporta federācija amatam ir pieteikusi ilggadējo valdošās partijas "Jaunā vienotība" politiķi Jāni Reiru, Latvijas Burāšanas savienība - Ansi Dāli, Latvijas Hokeja federācija - Viesturu Koziolu, Latvijas Vieglatlētikas savienība - Arni Lagzdiņu, bet 16 federācijas atbalsta Raimondu Lazdiņu.

LOK ģenerālsekretāra amatam ir izvirzīti četri kandidāti, Izpildkomitejas locekļu amatiem - 27 kandidāti, LOK individuālo locekļu statusam - 53 kandidāti, bet LOK Revīzijas komisijai - septiņi kandidāti.

Uz LOK ģenerālsekretāra amatu pretendē Raitis Keselis, Nauris Metnieks, Raimonds Lazdiņš un Kārlis Lejnieks, kurš šo amatu ieņem pašlaik, bet Vladimirs Šteinbergs savu kandidatūru atsauca. Lejnieks gan asamblejas sākumā uzrunā par LOK darbības pārskatu no 2021. līdz 2024. gadam paziņoja, ka atsauc savu kandidatūru un tādējādi noslēdz darbu LOK. ''"Ar šo mans darbs olimpiskajā komitejā noslēdzās. Vēlos sevi atsaukt no LOK individuālo locekļu vēlēšanām un attiecīgi tālāk uz ģenerālsekretāra amatu," paziņoja Lejnieks.

Tradicionāli LOK Ģenerālā asambleja ar amatpersonu vēlēšanām notiek pēc olimpiskajām spēlēm, nevis pirms tām.

4.jūnijā LOK Ģenerālajā asamblejā ievēlētais prezidents būs piektais pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. 1988.gadā par LOK prezidentu kļuva Vilnis Baltiņš, 2004.gadā šo amatu pārņēma Aldons Vrubļevskis, 2020.gadā - Žoržs Tikmers, bet 2023.gadā - Buks.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-06-04 08:47, pirms 2 nedēļām
'par kozjolu

     [+] [-]

, 2024-06-04 09:59, pirms 2 nedēļām
Kāpēc tieši Reirs, bet ne Kariņš?

Nu labi, viens iemesls man nāk prātā - bažas, ka Kariņam varētu rasties grūtības LOK prezidenta amatu savienot ar NATO ģenerālsekretāra vai Eirokomisāra posteni.

     [+] [-]

, 2024-06-04 11:23, pirms 2 nedēļām
kapec kazjols ,bet ne barans vai resnais sivens

     [+] [-]

, 2024-06-04 14:01, pirms 2 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kāpēc tieši Reirs, bet ne Kariņš?

Nu labi, viens iemesls man nāk prātā - bažas, ka Kariņam varētu rasties grūtības LOK prezidenta amatu savienot ar NATO ģenerālsekretāra vai Eirokomisāra posteni.
Vai tad jenotu mazpisānu reģionālā nodaļa nebija kankariņu izvirzījusi arī ANO ģenerālsekretāra un Latvijas frīsbija federācijas superintendanta amatiem? Grūti jau būtu visus 5 amatus apvienot, bet ja jau ir sava personīgā aviokompānija?
Un ja nopietni, tad ne komjaunietis rērs, ne hokeja āzītis, ne burātājs Ansis, ne gāzes Raimītis NEKO nevarēs izdarīt, ja LOK nebūs piķa no ziedotājiem... (un tie nebūs kamēr nebūs nodokļu atvieglojumi...)