Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Japāna apsver iespēju rīkot "vienkāršāku olimpiādi" un testēt visus skatītājus

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Japāna apsver iespēju rīkot "vienkāršāku olimpiādi" un testēt visus skatītājus
Vīrietis aizsargmaskā brauc garām Tokijas spēļu plakātam. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas gubernators Juriko Koike izteicies, ka vīrusa pandēmijas dēļ 2021. gadā varētu būt nepieciešams sarīkot "vienkāršākas" Olimpiskās spēles. Rīkotāji jau sākuši pārrunāt iespējamās izmaiņas, ceturtdien, 4. jūnijā, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Koike komentēja “Yomiuri” laikraksta ziņu par iespējamām pārmaiņām. Tās paredz obligātu testēšanu un sacensību norisi mazāka skatītāju skaita klātbūtnē. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (IOC) iepriekš pauda, ka 2021. gads ir pēdējais iespējamais termiņš Tokijas spēļu rīkošanai.

IOC inspektorāta vadītājs Džons Koutss (John Coates) iepriekš izteicās, ka aizsardzības trūkums pret vīrusu apdraud spēļu norisi. Ja vīruss netiks ierobežots, rīkotājiem jāsāk plānot “ļoti atšķirīgas” olimpiādes rīkošana, vēstīja amatpersona.

Koike piekrita, ka šādas diskusijas ir nepieciešamas. “Olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanai nepieciešama tokijiešu un Japānas iedzīvotāju sapratne. Lai to nodrošinātu, mums jārīkojas racionāli un jāvienkāršo viss iespējamais.”

“Yomiuri”, atsaucoties uz avotiem valdībā un rīcības komitejā, rakstīja, ka testēšana būs obligāta visiem skatītājiem, kā arī sportistiem un personālam. Japāna apspriedīs cilvēku kustības ierobežojumus sportistu ciematā.

IOC un Japānas valdība 2020. gada martā pieņēma bezprecedenta lēmumu pārcelt Olimpisko spēļu norisi vienu gadu vēlāk.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/sport/2...