Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tikmers kandidēs uz LOK prezidenta amatu un aicinās komandā Lejnieku

Rolands Eliņš

Tikmers kandidēs uz LOK prezidenta amatu un aicinās komandā Lejnieku
Žoržs Tikmers. Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Žoržs Tikmers, olimpiskās sudraba medaļas īpašnieks un LOK ģenerālsekretārs, kandidēs uz Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatu, ko atstās Aldons Vrubļevskis. Tikmera kandidatūru vēl nav izvirzīta, taču savus plānus viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com. Neoficiāla informācija liecina, ka ģenerālsekretāra amatam Tikmers virzīs Kārli Lejnieku.

Žoržs Tikmers ir ilggadējs LOK funkcionārs. Viņš 20 gadu garumā ieņēma LOK viceprezidenta pozīciju, bet tagad strādā kā LOK ģenerālsekretārs. 63 gadus vecajam Tikmeram ir pieredze arī vairāku sporta veidu nacionālo federāciju pārvaldē – Tikmers bijis Biatlona federācijas prezidents, darbojies kā LBS un LFF valdes loceklis.

Tikmers savā sportista karjerā izcīnīja olimpisko sudrabu airēšanas četrinieku sacensībās 1980. gada spēlēs Maskavā. Viņa rēķinā ir arī četras pasaules čempionāta medaļas un divi pasaules junioru vicečempiona titulu.

Tikmers bijis Latvijas delegācijas vadītājs visās olimpiskajās spēlēs kopš 2006. gada, kā arī iepriekš 1994. gadā.
LOK prezidenta amats kļūs vakants pēc tam, kad ilggadējais prezidents Aldons Vrubļevskis 20. martā noliks pilnvaras. Šajā datumā LOK ģenerālajā asamblejā arī tiks izvēlēts jaunais prezidents. Vrubļevskis kā LOK prezidents strādāja 16 gadus.

LOK prezidenta amata kandidātus var izvirzīt olimpisko sporta veidu nacionālās federācijas, un Latvijas Bobsleja un skeletona federācija ir uzrunājusi Tikmeru ar piedāvājumu kandidēt, un Tikmers šo piedāvājumu pieņems, viņš apliecināja portālam Sportacentrs.com. Oficiāls pieteikums vēlēšanām vēl nav veikts, un Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka arī neviens cits pieteikums prezidents amatam vēl nav iesniegts. Jāpiemin, ka 2012. gada vēlēšanās Vrubļevskim konkurenci sastādīja tieši LBSF prezidents Jānis Kols.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Tikmera komandā kā LOK ģenerālsekretāra amata kandidāts varētu strādāt Kārlis Lejnieks, pašreizējais Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs. 31 gadu vecais Lejnieks iepriekš pārstāvējis Latvijas tenisa izlasi, darbojies kā Latvijas izlases kapteinis Deivisa kausā, bet LTS ģenerālsekretāra amatu ieņem jau kopš 2014. gada, kad šajā pozīcijā tika apstiprināts tikai 26 gadu vecumā.

20. martā LOK ģenerālajā asamblejā darba kārtībā paredzēta LOK prezidenta, ģenerālsekretāra un izpildkomitejas vēlēšanas, 2019. gada pārskata apstiprināšana un 2020. gada budžeta apstiprinānāšana. LOK ziņo, ka rītdien norisināsies seminārs olimpisko sporta veidu federāciju pārstāvjiem, iepazīstinot ar informāciju par ģenerālās asamblejas darba kārtību un detaļām.

  +4 [+] [-]

, 2020-02-10 17:30, pirms 4 gadiem
vecais stagnāts Tikmers grib būt galvenais pie olimpiskās siles...hmmm
Varbūt Māri Štrombergu par LOK prezidentu?
...divkārtējais olimpiskais čempis un nav sasmērējies pie siles?

  +3 [+] [-]

, 2020-02-10 17:43, pirms 4 gadiem
Pilnīgi garām!

  +1 [+] [-]

, 2020-02-10 17:47, pirms 4 gadiem
Kāds var paskaidrot, kādā sakarā Lejnieks šitā tiek bīdīts amatos? Kas viņam par blatu, no piena puikas un sūdīga tenisista pāris gados tiekot liet LOK ģenerālsekretāra kandidatūrai?

  +6 [+] [-]

, 2020-02-10 17:50, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Kāds var paskaidrot, kādā sakarā Lejnieks šitā tiek bīdīts amatos? Kas viņam par blatu, no piena puikas un sūdīga tenisista pāris gados tiekot liet LOK ģenerālsekretāra kandidatūrai?
gan jau Svētais Juris bīda....čekista spēlītes cīņā par ietekmi un varu

  +1 [+] [-]

, 2020-02-10 18:02, pirms 4 gadiem
Par "restartu", kas kādā rakstā LOK prezidenta pārvēlēšanas sakarā tika minēts, laikam jāaizmirst...

  -3 [+] [-]

, 2020-02-10 18:09, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: vecais stagnāts Tikmers grib būt galvenais pie olimpiskās siles...hmmm
Varbūt Māri Štrombergu par LOK prezidentu?
...divkārtējais olimpiskais čempis un nav sasmērējies pie siles?
Kāpēc jums visiem liekas ka lielisks sportists var būt arī lielisks funkcionārs?

Lai strādā, pieredze ir, nav slikta kandidatūra + Lejnieks, jauns, ambiciozs čalis!

Lai izdodas!

  -1 [+] [-]

, 2020-02-10 20:02, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Kāds var paskaidrot, kādā sakarā Lejnieks šitā tiek bīdīts amatos? Kas viņam par blatu, no piena puikas un sūdīga tenisista pāris gados tiekot liet LOK ģenerālsekretāra kandidatūrai?
Paskaidrot nevaru. Bet skatoties uz darbiem - Lielupes tenisa centra sakārtošana, turnīri organizēti labā līmenī (nerunāju par krievu WTA projektu Jūrmalā, bet gan par FED un Davis cup), sieviešu izlase beidzot spēlē iespējami labākajā sastāvā jau otro gadu, nekad tik daudz jaunie tenisistu nav spēlējuši junioru GS, ir arī citas pozitīvas tendences - neliekas nemaz tik slikta kandidatūra.
Piena puika ir personīgs apvainojums, ko vajadzētu paturēt pie sevis. Nemaz tik slikts tenists arī nebija - TOP350 ir bijis tikai Gulbis un Juška, citu, manuprāt, nav tikuši pat tik tālu.

     [+] [-]

, 2020-02-10 20:13, pirms 4 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Paskaidrot nevaru. Bet skatoties uz darbiem - Lielupes tenisa centra sakārtošana, turnīri organizēti labā līmenī (nerunāju par krievu WTA projektu Jūrmalā, bet gan par FED un Davis cup), sieviešu izlase beidzot spēlē iespējami labākajā sastāvā jau otro gadu, nekad tik daudz jaunie tenisistu nav spēlējuši junioru GS, ir arī citas pozitīvas tendences - neliekas nemaz tik slikta kandidatūra.
Piena puika ir personīgs apvainojums, ko vajadzētu paturēt pie sevis. Nemaz tik slikts tenists arī nebija - TOP350 ir bijis tikai Gulbis un Juška, citu, manuprāt, nav tikuši pat tik tālu.
Dzelde, Pavlovs ?? Runajot par sasniegumiem darba, vajadzetu atcereties cik reizes tikai piesaistits Gulbis un cik zemu attiecigi nogaja vechu izlase. Ka vispar varetu slikti noarganizet minetas sacensibas, nemot vera, ka tas vispar ir viens no retajiem federacijas uzdevumiem. Nolikt,protams ir viegli, tacu, ja sis ir labakais jaunais censonis visa LV, tad tas gan rada paris jautajumus. Un beigas vel svaigs Bartones jautajums, kur prasitos pec lielaka komentara no federacijas puses.

  +5 [+] [-]

, 2020-02-10 20:39, pirms 4 gadiem
ja vietā tāds kā Tikmers vai Fogelis - tad jau kā monarhijā titula nodošana mantiniekam ..

  -3 [+] [-]

, 2020-02-10 21:00, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: gan jau Svētais Juris bīda....čekista spēlītes cīņā par ietekmi un varu
Klau, šito gan vajag vienreiz izbeigt - kultivēt mītu par lielo čekas varu un ietekmi. Nu nav tādas, NAV! Viņu laiks sen ir beidzies un aizgājis uz neatgriešanos.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-10 21:08, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Klau, šito gan vajag vienreiz izbeigt - kultivēt mītu par lielo čekas varu un ietekmi. Nu nav tādas, NAV! Viņu laiks sen ir beidzies un aizgājis uz neatgriešanos.
tiešām? neesi naivs...

  -2 [+] [-]

, 2020-02-10 21:45, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tiešām? neesi naivs...
Mani čeka/čekisti nekādā veidā neietekmē. Tevi ietekmē?

  +1 [+] [-]

, 2020-02-10 21:51, pirms 4 gadiem
Kurš te ir Misters 30%?

  +3 [+] [-]

, 2020-02-10 21:56, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Mani čeka/čekisti nekādā veidā neietekmē. Tevi ietekmē?
redz, Otin, kā autobusa parka direktors kļuva par viena no bagātākās firmas "Latvijas Gāze" pārvaldītāju? ...nu, tak tāpēc, ka ar Vovu Putinu bija kopā dienējuši VDR...nav bijušo čekistu un šis noteikti ir tas gadījums..

  +3 [+] [-]

, 2020-02-10 22:00, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Mani čeka/čekisti nekādā veidā neietekmē. Tevi ietekmē?
savickijs uz kremli piebraukā pie huilo nu tā , iedzert glāzīti un atcerēties VDR laikus kā gājis un jo darījuši tur, parunāt par hokeju un meitenēm

  +1 [+] [-]

, 2020-02-10 22:45, pirms 4 gadiem
rediss77 rakstīja: Dzelde, Pavlovs ?? Runajot par sasniegumiem darba, vajadzetu atcereties cik reizes tikai piesaistits Gulbis un cik zemu attiecigi nogaja vechu izlase. Ka vispar varetu slikti noarganizet minetas sacensibas, nemot vera, ka tas vispar ir viens no retajiem federacijas uzdevumiem. Nolikt,protams ir viegli, tacu, ja sis ir labakais jaunais censonis visa LV, tad tas gan rada paris jautajumus. Un beigas vel svaigs Bartones jautajums, kur prasitos pec lielaka komentara no federacijas puses.
Jā, Tev taisnība, abi pieminētie bija augstāk rangā nekā Lejnieks. Pavlovu atceros kā dubultspēles speciālistu.
Gulbja ģimenei bija personīgs konflikts ar Savicki, tāpēc arī nebrauca uz izlasi, par spīti tam, ka ar Lejnieku ir draugi kopš bērnības.
Nepiekritīšu, ka konkrēto turnīru rīkošana ir viens no retajiem pienākumiem. Pat ja ir - paskaties, kā vietlatlētikas federācija rīko sacensības. Balvā enerģijas batoniņš, apsmiekls.
Neredzu jēgu celt paniku Bartones lietā. Redz, ir piedāvāts startēt izlases sastāvā divus gadus, saņemts atteikums. Nevaru un nekad nepārmetīšu, ja Aļona, Sevastova vai Gulbis atteiks izlasei, jo tūres kalendārs ir ārkārtīgi smags, un realitātē tas neko nedod profesionālajai karjerai. Tāpat tūrē nav klubu sacensības, gandrīz vienmēr turnīros pie uzvārda blakus ir karogs, tātad cilvēki redz, ko katrs pārstāv. Jaunai tenisistei, kas, būsim reāli, neko nav sasniegusi vēl (lai izdodas!), atteikt ir mazliet jocīgi un nesaprotami.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 00:02, pirms 4 gadiem
Bildē Porziņģis pēc dažām desmitgadēm

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 00:04, pirms 4 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Jā, Tev taisnība, abi pieminētie bija augstāk rangā nekā Lejnieks. Pavlovu atceros kā dubultspēles speciālistu.
Gulbja ģimenei bija personīgs konflikts ar Savicki, tāpēc arī nebrauca uz izlasi, par spīti tam, ka ar Lejnieku ir draugi kopš bērnības.
Nepiekritīšu, ka konkrēto turnīru rīkošana ir viens no retajiem pienākumiem. Pat ja ir - paskaties, kā vietlatlētikas federācija rīko sacensības. Balvā enerģijas batoniņš, apsmiekls.
Neredzu jēgu celt paniku Bartones lietā. Redz, ir piedāvāts startēt izlases sastāvā divus gadus, saņemts atteikums. Nevaru un nekad nepārmetīšu, ja Aļona, Sevastova vai Gulbis atteiks izlasei, jo tūres kalendārs ir ārkārtīgi smags, un realitātē tas neko nedod profesionālajai karjerai. Tāpat tūrē nav klubu sacensības, gandrīz vienmēr turnīros pie uzvārda blakus ir karogs, tātad cilvēki redz, ko katrs pārstāv. Jaunai tenisistei, kas, būsim reāli, neko nav sasniegusi vēl (lai izdodas!), atteikt ir mazliet jocīgi un nesaprotami.
Kads sakars vieglatetikai (vietejam sacensibam) ar starptautiskam sacensibam ? LTS rikotajos turniros dalibas maksa ir 50eur, neatkarigi telpas vai ara, ja LVS iekasetu sadu maksu, attiecigas ari butu balvas, bumbinas un korti maksa savu,bet masveidibu tas nekadigi neveicina. Bartones sakara problema jau nav nespelesana Fed Cup, bet gan tas, ka tas karodzins vairs nebus, jo parstaves GER. Nobeiguma, lai kads ari nebutu bijis Gulbim konfilkts, savulaik tas bija viens no argumentiem par labu Lejniekam (labas attiecibas ar Gulbi) neaizmirsisim, ka vins paraleli bija ari DC kapteinis, taka tas bija vina darbs-piesaistit labako sastavu gan ka trenrim, gan ka generalmenedzerim.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 00:51, pirms 4 gadiem
rediss77 rakstīja: Kads sakars vieglatetikai (vietejam sacensibam) ar starptautiskam sacensibam ? LTS rikotajos turniros dalibas maksa ir 50eur, neatkarigi telpas vai ara, ja LVS iekasetu sadu maksu, attiecigas ari butu balvas, bumbinas un korti maksa savu,bet masveidibu tas nekadigi neveicina. Bartones sakara problema jau nav nespelesana Fed Cup, bet gan tas, ka tas karodzins vairs nebus, jo parstaves GER. Nobeiguma, lai kads ari nebutu bijis Gulbim konfilkts, savulaik tas bija viens no argumentiem par labu Lejniekam (labas attiecibas ar Gulbi) neaizmirsisim, ka vins paraleli bija ari DC kapteinis, taka tas bija vina darbs-piesaistit labako sastavu gan ka trenrim, gan ka generalmenedzerim.
Sāksim ar to, ka LTS, tostarp Lejnieks, ir radījuši vai palīdzējuši radīt apstākļus, lai starptautiskie turnīri varētu šeit notikt. LVS tādus apstākļus nav radījuši, infrastruktūra ir graujoša. Latvijā tenisa haļļu ir vairāk nekā vieglatlētikas manēžu, tas nav normāli. Masveidība tenisā nav un nebūs - tas nekur nav masveidīgs sports, jebkur teniss ir dārgs, tāpēc, lai tas kļūtu par masveidīgu sportu, 80% valsts iedzīvotāju ir jākļūst par miljonāriem, ja vien tev nav paveicies piedzimt Maljorkas apgabalā, kur vari iet trenēties Nadala milzīgajā akadēmijā.
Izlasi Lejnieka komentāru par Bartoni. Piedāvāja atbalstu spēlējot FedCup. Manuprāt, labs piedāvājums. Spēlēt tāpat netiktu, būtu sastāvā un varētu trenēties ar US Open pusfinālisti un Roland Garros čempioni. Acīmredzot, privātie sponsori un treniņi Vācijā bija svarīgāki.
Gulbis ir neatkarīgs džeks ar savu galvu. Viņu nepierunās ne Lejnieks, ne savickis, varbūt tikai sieva viņu pierunātu kaut ko darīt. Gribētu spēlēt, spēlētu, ja būtu iespēja. Un sākumā arī spēlēja, bija mači gan OSC, gan Liepājā, gan Jūrmalas hallē pirms tās atjaunošanas. Paskaties cik Džoko, Federers, māsas Viljamsas bieži spēlējušas izlasē.
Bartone var raudāt, čīkstēt, nomelnot federāciju, bet naudas ir tik, cik ir. Neaizmirsti, ka brāļi Podžus, Špāka, pirms tam Lībietis, Juška, Pavlovs, arī Aļona un Sevastova, un vēl daudzi kadri reāli tiek vai ir tikuši uzturēti par LTS naudu, lai varētu izlasi kā tādu vispār nokomplektēt, jo nav reāli samaksāt trenerim, fizio, viesnīcas, pēdējā brīža lidojumu biļetes, un vēl paēst un degvielu ieliet ar to naudu, ko turnīros minētie un citi personāži ārpus top100 nopelna.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-11 01:18, pirms 4 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Sāksim ar to, ka LTS, tostarp Lejnieks, ir radījuši vai palīdzējuši radīt apstākļus, lai starptautiskie turnīri varētu šeit notikt. LVS tādus apstākļus nav radījuši, infrastruktūra ir graujoša. Latvijā tenisa haļļu ir vairāk nekā vieglatlētikas manēžu, tas nav normāli. Masveidība tenisā nav un nebūs - tas nekur nav masveidīgs sports, jebkur teniss ir dārgs, tāpēc, lai tas kļūtu par masveidīgu sportu, 80% valsts iedzīvotāju ir jākļūst par miljonāriem, ja vien tev nav paveicies piedzimt Maljorkas apgabalā, kur vari iet trenēties Nadala milzīgajā akadēmijā.
Izlasi Lejnieka komentāru par Bartoni. Piedāvāja atbalstu spēlējot FedCup. Manuprāt, labs piedāvājums. Spēlēt tāpat netiktu, būtu sastāvā un varētu trenēties ar US Open pusfinālisti un Roland Garros čempioni. Acīmredzot, privātie sponsori un treniņi Vācijā bija svarīgāki.
Gulbis ir neatkarīgs džeks ar savu galvu. Viņu nepierunās ne Lejnieks, ne savickis, varbūt tikai sieva viņu pierunātu kaut ko darīt. Gribētu spēlēt, spēlētu, ja būtu iespēja. Un sākumā arī spēlēja, bija mači gan OSC, gan Liepājā, gan Jūrmalas hallē pirms tās atjaunošanas. Paskaties cik Džoko, Federers, māsas Viljamsas bieži spēlējušas izlasē.
Bartone var raudāt, čīkstēt, nomelnot federāciju, bet naudas ir tik, cik ir. Neaizmirsti, ka brāļi Podžus, Špāka, pirms tam Lībietis, Juška, Pavlovs, arī Aļona un Sevastova, un vēl daudzi kadri reāli tiek vai ir tikuši uzturēti par LTS naudu, lai varētu izlasi kā tādu vispār nokomplektēt, jo nav reāli samaksāt trenerim, fizio, viesnīcas, pēdējā brīža lidojumu biļetes, un vēl paēst un degvielu ieliet ar to naudu, ko turnīros minētie un citi personāži ārpus top100 nopelna.
Taja pasa laika pagajuso vasaru Libietis stasta, ka nav naudas rehabilitacijai, taka taisniba noteikti ir kaut kur pa vidu, bez Bartones vecaku komentara ta bilde nav pilniga, un diez vai LV ir tik bagata ar talantiem, lai vienkarsi pazaudetu potencialu top 100 speletaju.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-11 01:57, pirms 4 gadiem
Juris_Churis rakstīja: ..LVS tādus apstākļus nav radījuši, infrastruktūra ir graujoša. Latvijā tenisa haļļu ir vairāk nekā vieglatlētikas manēžu, tas nav normāli. ..
Tādu čekistu, puguļu un politikāņu dēļ arī nav ne manēžu, ne masveidības

  -1 [+] [-]

, 2020-02-11 07:37, pirms 4 gadiem
Tikmers jau ilgi no tās siles barojas, viss turpināsies

     [+] [-]

, 2020-02-11 13:17, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: savickijs uz kremli piebraukā pie huilo nu tā , iedzert glāzīti un atcerēties VDR laikus kā gājis un jo darījuši tur, parunāt par hokeju un meitenēm
Lai taču braukā, tas viņam nenodrošina liela mēroga ietekmi Latvijas sportā vai politikā. Tas pats atteicas uz citiem čekistiem, kuri kļuvuši par biznesmeņiem.